Koninklijk Horeca Nederland

Persbericht 4 november 2003

Baarn/Soest benoemd tot beste afdeling 2003

WOERDEN, 4 november 2003 - Dit jaar beloont Koninklijk Horeca Nederland voor het eerst één van haar afdelingen voor de collectieve belangenbehartiging van de plaatselijke horecaondernemers. Het Landelijk Bestuur heeft Baarn/Soest tot Beste Afdeling 2003 benoemd. Op dinsdag 4 november ontvangt het bestuur van Baarn/Soest een beker uit handen van Jan Geenemans, landelijk voorzitter van Koninklijk Horeca Nederland.

De afdeling Baarn/Soest is tot Beste Afdeling 2003 gekozen, omdat het bestuur niet alleen als hecht team opereert, maar vooral omdat ze veel activiteiten organiseert in het kader van een goede imago voor de horeca, zoals een golftoernooi en een haringparty. De afdeling speelt een actieve rol binnen het regiobestuur bij de ontwikkeling en implementatie van het landelijk beleid, waarop ze haar eigen beleidsplan heeft gebaseerd.

De afdeling Baarn/Soest organiseert veel voorlichtingsbijeenkomsten voor horecaondernemers, die ze met veel passie stimuleert en ondersteunt. Hierdoor brengt het bestuur de rol, die de horeca in de samenleving speelt, bij lokale overheden en het grote publiek onder de aandacht. Daarnaast neemt het bestuur haar maatschappelijke verantwoordelijkheid door bijvoorbeeld de opbrengst van een tonnetje met haring aan een goed doel te schenken.

Behalve een beker en een oorkonde, ontvangt de winnende afdeling eigen briefpapier, waarop is vermeld, dat ze verkozen is tot Beste Afdeling 2003 van Koninklijk Horeca Nederland.

Koninklijk Horeca Nederland behartigt de belangen van ruim 20.000 horecaondernemers. De vereniging is opgebouwd uit 16 regio's, die weer onderverdeeld zijn in 215 lokale afdelingen.

De organisatie onderscheidt 7 horecasectoren, te weten Chinees-Indisch, Recreatie en Toerisme, Hotels, Discotheek en Zaal, Fastfood en IJs, Café-Bar en Restaurants.

Afdelingen worden gevormd door leden uit één of meer gemeenten. De afdelingen hebben tot doel de belangen van de plaatselijke horeca te behartigen. Door dit collectieve optreden worden resultaten geboekt, die voor ondernemers op individueel niveau van cruciaal belang zijn. Daarnaast heeft het afdelingsoverleg een functie als sociaal ontmoetingspunt en als vaktechnisch platform.

Noot voor de redactie -