Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Joure, 2 november 2003

Vladimir Viktorovich Sokolov(1970).

Vladimir Viktorovich Sokolov is geboren op 9-november 1970, in Rostol-on Don, sinds 1978 verhuisd naar Abgazië (Zwarte Zee).

1988-1994 Kunstacademie van Moskou.

Vladimir is in 1994 afgestudeerd aan de kunstacademie van Moskou.

Door de politieke situatie in zijn land is hij naar Nederland gevlucht.

Tegenwoordig woont hij voor een hem onbekende, tijdelijk periode in het AZC te Heerenveen. Deze kunstwerken heeft hij daar gemaakt.

Hij probeert door zijn kenmerkende grafische stijl, uitgevoerd in gemengde techniek,duidelijk te maken hoe complex onze samenleving is. In zijn voortdurende zoektocht naar de kern van ons bestaan. De kunstenaar Sokolov zoekt naar vrijheid en naar een ruimte zijn werk te kunnen voortzetten. Een atelierruimte om te kunnen werken zou zeer welkom zijn.

De hier te tonen werken in het entreegebouw van Museum Joure zijn tot stand gekomen in samenwerking met de Kultuerried en vormen zijn eerste expositie in Nederland. De werken zijn daar te bezichtigen t/m 7 december 2003.

Een tweede serie van totaal 14 olieverf schilderijen wordt op dit moment geëxposeerd bij Jorna Gedenktekens Sinnema, Roggemolenstraat 2 in Joure. Daar is hem door mevrouw Sinnema tevens de mogelijkheid geboden zijn overige realistische olieverfdoeken vrijblijvend te kunnen tonen. Openingstijden: di t/m vr van 10.00 t/m 12.30 uur en 13.30 tot 17.00 uur, za van 10.00 tot 16.00 uur.

Deze bijzondere expositie verdient zeker de moeite om bekeken te worden.

---- --