Gemeente Baarn

Informatiebijeenkomst Brandweer Baarn

30-10-2003

Wervingscampagne nieuwe vrijwilligers

Dinsdag 4 november organiseert de Baarnse brandweer een informatiebijeenkomst voor mensen die interesse hebben om vrijwilliger bij de brandweer te worden. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en duurt tot 22.00 uur in de brandweerkazerne aan de Plataanlaan 2 in Baarn. Deze avond krijgen de deelnemers informatie over alle facetten van het vrijwillige brandweerwerk. Er is volop de gelegenheid om vragen te stellen. Aanleiding voor de informatiebijeenkomst is de wervingscampagne voor nieuwe vrijwilligers. Iedereen die interesse heeft in dit zinvolle en spannende werk, is van harte welkom!

Voor wie?
De informatiebijeenkomst richt zich op mensen die erover denken om vrijwilliger bij de Baarnse brandweer te worden, maar graag meer informatie willen hebben om de knoop door te hakken. Brandweer Baarn wil met deze bijeenkomst de geïnteresseerden zo volledig mogelijk informeren over wat er bij het vrijwillige brandweerwerk komt kijken en vragen daarover beantwoorden. Iedereen die interesse heeft in dit zinvolle en spannende werk, is deze avond van harte welkom!

Programma
De informatiebijeenkomst begint met een diapresentatie. De deelnemers kunnen in vogelvlucht zien wat het werk van een brandweervrijwilliger inhoudt en wat van hem of haar wordt verwacht. Verder is er aandacht voor de veiligheid van de vrijwilliger en de wijze waarop deze is verzekerd. Informatie over opleidingen, oefenavonden en de inzet voor eventuele diensten komt ook aan bod.

Na de presentatie volgt een rondleiding door de kazerne. Deelnemers kunnen dan zien welke materialen de brandweer bij calamiteiten kan inzetten en welke andere faciliteiten er zijn. De avond wordt afgesloten met een hapje en een drankje.

Vrijwilligers gezocht!
De Baarnse brandweer is dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers, onder het motto Nood aan de man! Help jij dan?. Een groot deel van het brandweer werk wordt namelijk door vrijwilligers verricht: vrouwen en mannen die in hun eigen woon- of werkomgeving zinvol en spannend werk doen. Als het nodig is worden de vrijwilligers thuis of op het werk opgepiept.

Als brandweerman of vrouw maak je deel uit van een hecht team. Sociale en sportieve vrouwen en mannen, allemaal met één belangrijk doel voor ogen: helpen waar en wanneer dat nodig is. Bij de brandweer train je tijdens oefenavonden samen met je collegas alle aspecten van brandbestrijding en hulpverlening. Zo groeit er een band die nodig is om samen de klus te klaren. Brandweerwerk is immers teamwerk.

U kunt meer informatie krijgen over het werken als vrijwilliger bij de Baarnse brandweer via telefoonnummer: (035) 54 81 880.