Provincie Limburg

Besluitenlijst PS

Besluitenlijst GS

Openbare besluitenlijst vergadering GS van 4 november 2003

Onderwerp

Besluit


1.

Uitstel toetsing rampenplannen

Informatie: N. Herzig, afdeling Kabinet tel: 043) 389 70 22
e-mail:
nmj.herzig@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten delen via het bestuur van de sector veiligheid Noord- en Midden-Limburg en het bestuur van de regionale brandweer Zuid-Limburg mede aan de colleges van Burgemeester & Wethouders van de gemeenten in Limburg dat zij instemmen met uitstel voor het indienen van de rampenplannen voor een tweede toetsing tot uiterlijk
31-12-2004. Dit is de wettelijke eindtermijn, die daardoor niet in gevaar komt. Een en ander middels bijgaande concept-brieven.


2.

Tentoonstelling nationale Herdenking 2005

Informatie: C. Kuijper, afdeling Kabinet tel: (043) 389 75 05
e-mail:
c.kuijper@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten heeft besloten dat de Provincie Limburg:
- medewerking verleent aan de reizende tentoonstelling Nationale Herdenking 2005;

- een bijdrage levert van maximaal 12.500,00 voor het project.


3.

Presentatie "Conjunctuurgevoeligheid Limburg" en "Limburg in cijfers 2003

---

Informatie: J. Geelen, afdeling Kennis en Strategie tel: (043) 389 73 40
e-mail:
jmwg.geelen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben kennis genomen van het rapport "conjunctuurgevoeligheid Limburg" en hebben het rapport "Limburg in cijfers 2003" vastgesteld. Beide rapporten worden naast toezending aan leden van de Staten, ook verspreid onder belanghebbenden en geïnteresseerden.


4.

Antwoord vragen Statencommissie Verkeer, Water en Milieu d.d. 15 oktober 2003 en Statencommissie Financiën en Algemene Zaken

Informatie: H. Creuwels, afdeling Provinciale Financiën tel. (043) 389 76 87
e-mail:
hma.creuwels@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de antwoorden op vragen Statencommissie VWM en Statencommissie FAZ inzake belastingmaatregelen 2004 vastgesteld.


5.

Goedkeuring definitieve begroting dienstjaar 2003 van de Stichting Monumentenhuis Limburg (MHL)

Informatie: J. Benders, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling tel: (043) 389 72 64
e-mail:
jma.benders@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de definitieve begroting 2003 van het Monumentenhuis goedgekeurd. In maart 2003 hadden Gedeputeerde Staten reeds de voorlopige begroting onder een aantal voorwaarden goedgekeurd.


6.

Aanwijzing van het complex historische buitenplaats Kasteel Neubourg te Gulpen-Wittem

Informatie: M. Steijvers-v.d. Veer, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling
tel: (043) 389 71 84
e-mail:
mjh.van.der.veer@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de Rijksdienst voor de Monumentenzorg geadviseerd Kasteel Neubourg te Gulpen-Wittem met bijgebouwen en tuinaanleg aan te wijzen tot historische buitenplaats en daarbij het vakwerkhuisje (de voormalige dienstwoning van het kasteel) te betrekken.


7.

Vragen ex artikel 38 RvO van de heer F. van Ballegooij (SP) inzake Symbiose en gedeputeerde Wolfs

Informatie: T. Oberndorff, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling tel: (043) 389 70 98
e-mail:
tmma.oberndorff@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de antwoorden vastgesteld op de vragen van de heer Van Ballegooij (SP) inzake Symbiose en gedeputeerde Wolfs. Gedeputeerde Staten verwijzen in hun beantwoording naar hun besluit van 14 oktober jl. en geven andermaal aan dat Provinciale Staten door gedeputeerde mevrouw O. Wolfs voldoende en juist zijn geïnformeerd.


8.

Bestuursakkoord Jeugdbeleid-Jeugdzorg Noordelijk Noord-Limburg 2003-2007

Informatie: P. Neiss-Janssen, afdeling Zorg tel: (043) 389 73 80
e-mail:
pce.neiss@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten stemmen in met het Bestuursakkoord Jeugdbeleid-Jeugdzorg Noordelijk Noord-Limburg 2003-2007 en het Uitvoeringsprogramma Jeugdbeleid-Jeugdzorg Noordelijk Noord-Limburg 2003/2004. De portefeuillehouder jeugdzorg,mevrouw O. Wolfs is gemachtigd het Bestuursakkoord tussen de zes gemeenten Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Meerlo-Wanssum, Sevenum, Venray en de Provincie Limburg op 17 november 2003 te ondertekenen namens Gedeputeerde Staten.


9.

Schriftelijke beantwoording vragen van de SCWZC inzake Monumentenhuis en rapport Commissie van onderzoek inzake het Monumentenhuis

Informatie: J. Benders, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling tel: (043) 390 72 64
e-mail:
jma.benders@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben een aantal op 31 oktober 2003 mondeling gestelde vragen van de Statencommissie voor welzijn, zorg en cultuur over het Monumentenhuis schriftelijk beantwoord in verband met de vergadering van Provinciale Staten van vrijdag 7 november 2003


10.

Bevordering agrarisch en particulier natuurbeheer in Limburg

Informatie: T. Mulder, afdeling Groen tel: (043) 389 74 12
e-mail:
tjd.mulder@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten aan drie adviesburo's en twee stichtingen werkzaam op het gebied van agrarisch en particulier natuurbeheer provinciale premies in het vooruitzicht te stellen per aangevraagde ha. voor natuurbeheer. Voor particulier beheer bedraagt de premie 1.000,-, voor agrarisch beheer bedraagt de premie 200,-.


11.

1000-woningen-plan

Informatie: L. Roomans, afdeling Ruimtelijk Beleid en Coördinatie tel: (043) 389 73 61
e-mail:
lmja.roomans@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten om een vervolgbrief te verzenden aan al degenen die locaties en bouwconcepten hebben ingediend als reactie op de oproep van GS, gedaan in haar brief van 9 september jl. In deze vervolgbrief worden deze partijen opgeroepen om, op basis van in de bijlagen opgenomen nadere informatie over deze locaties en concepten, met elkaar in contact te treden. De verwachting is dat, door matching van locaties en concepten, concrete en op korte termijn uitvoerbare projecten voor woningbouw ten behoeve van starters tot stand kunnen worden gebracht.


12.

Vragen ex artikel RvO van J. Oosterbeek (VVD) inzake onderzoek van Inalfa naar mogelijke verplaatsing van productie-activiteiten

Informatie: M. Cremers, afdeling Economische Infrastructuur en Toerisme
tel: (043) 389 73 08
e-mail:
mcp.cremers@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de vragen van de heer Oosterbeek (VVD) beantwoord. Het strategisch onderzoek van Inalfa is afgerond. Er zullen 100 arbeidsplaatsen in Venray vervallen. Gemeente en Provincie hebben geen instrumenten om de verplaatsing tegen te houden. Inalfa heeft afspraken met de gemeente Venray gemaakt inzake samenwerking bij het herplaatsingsproces van werknemers. Betrokken partijen hebben de Provincie verzocht deel te nemen aan een daartoe ingestelde werkgroep. Deze participatie is toegezegd.


13.

Voortgangsrapportage Jeugd- en jongereneducatie

Informatie: B. Jongen, afdeling Communicatie tel: (043) 389 70 73
e-mail:
hwm.jongen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben kennis genomen van de voortgangsrapportage jeugd- en jongereneducatie. De rondleidingen voor basisscholieren worden gecontinueerd. Voor middelbare scholieren komt er een proef met een jongeren-Statendag, interactieve modules via de provinciale website en schoolbezoeken van GS-leden.


14.

Arbeidsmarkt en Onderwijs aan de slag!

Informatie: S. Boltong/R.Reneman, afdeling Economie, Arbeidsmarkt en Onderwijs
tel: (043) 389 78 56/72 60 e-mail:
sgwa.boltong@prvlimburg.nl / r.reneman@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten stemmen in met de interne evaluatie van het Vertrouwenspact Werkgelegenheid Limburg. GS stemmen daarnaast in met het pro-actief inzetten van de beschikbare middelen in een viertal pilots rond Arbeidsmarkt en Onderwijs.


15.

Brief begrotingsbehandeling Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Informatie: M. Azaroglu, afdeling Bestuurs- en Directieondersteuning tel: (043) 389 71 09
e-mail: m.azaroglu@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten sturen een brief t.b.v. de begrotingsbehandeling Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) aan de voorzitter van de Vaste Commissie SZW. In deze brief vraagt Gedeputeerde Staten aan de voorzitter bij de minister van SZW onder meer te pleiten voor maatregelen ter bevordering van arbeidsparticipatie van ouderen én jongeren.


16.

Mandaatregeling ontheffing stortverbod in het kader van het Besluit stortplaatsen en stortverboden

Informatie: D. Bücker, afdeling Stedelijke Leefomgeving tel: (043) 389 76 45
e-mail:
d.bucker@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben ingestemd in met het voorstel om het afdelingshoofd van Stedelijke Leefomgeving te mandateren voor het verlenen van ontheffingen in het kader van het Besluit stortplaatsen en stortverboden.


17.

Voordracht Commissaris Nazorg Limburg BV

Informatie: N. Janssen, afdeling Landelijke Leefomgeving tel: (043) 389 75 70
e-mail: nmj.janssen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten dragen de heer J. Tindemans uit Nederweert voor als lid van de Raad van Commissarissen van Nazorg Limburg BV.


18.

Beoordeling van de aanvullende rapportage van het veiligheids-rapport 2001 van de site Chemelot voor de nieuwe EPT 3 fabriek

Informatie: J. Limpens, afdeling Vergunningen tel: (0430 389 99 28
e-mail:
jhm.limpens@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten de beoordeling van de aanvullende rapportage van het veiligheidsrapport 2001 van de site Chemelot voor de nieuwe EPT 3 fabriek vast te stellen, Chemelot hiervan schriftelijk in kennis te stellen, het oordeel te publiceren en samen met de rapportage ter inzage te leggen, en hebben aangegeven dat de toets van de berekende externe risico's voor de nieuwe EPT 3 fabriek geen aanleiding heeft gegeven tot het maken van opmerkingen of tot het aanpassen van de vergunning. Voor verdere detaillering van de rapportage zal een vervolgtraject worden opgestart.


19.

Wegenoverdracht aan de gemeente Gennep

Informatie: F. Schepers, afdeling Provinciale Wegen tel: (043) 389 77 23
e-mail:
fvjm.schepers@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten het gemeentebestuur van Gennep voor te stellen de provinciale weg N843 Milsbeek-Groesbeek van de Provincie over te nemen.


20.

De Trambrug (de brug over het kanaal Wessem-Nederweert ter hoogte van Heel) in de onlangs aan de gemeente Heel overgedragen provinciale weg Horn-Wessem (N566)

Informatie: E. Dehing, afdeling Provinciale Wegen tel: (043) 389 88 22
e-mail:
eam.dehing@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten de minister van Verkeer en Waterstaat en de Regionale Directie Rijkswaterstaat te informeren inzake de problematiek van de Trambrug.

Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. 7-11-2003 09:56