Fontys


vrijdag 28 november 2003

donderdag 30 oktober 2003

Crossen voor studiepunten in zelfgebouwde karts Eerstejaars studenten van de technische lerarenopleiding van Fontys Pedagogische Hogeschool in Eindhoven zullen dinsdag 4 november in zelfgebouwde karts tegen elkaar crossen op het motorcrosscircuit in Veldhoven. De wedstrijd, die wordt geopend door motorcrosscoureur Geurlink, is de afsluiting van het project waar de studenten sinds de start van dit studiejaar mee bezig zijn.

Tien groepen van gemiddeld zes studenten kregen een gewone, lage kart met de opdracht deze om te bouwen tot een zo goed mogelijke off the road (hoog van de grond) kart. Daarbij gaat het niet alleen om de maximale snelheid van het voertuig, maar ook om de manoeuvreerbaarheid en een zo mooi mogelijke constructie. In het onderwijsproject kwamen verder geluid, veiligheid en milieu aan de orde. De tien omgebouwde voertuigen zien er compleet verschillend uit. Er zijn er met drie en vier wielen, met dikke banden, kleine banden, enzovoorts.

De race duurt van 9.30 tot 15.00 uur en leidt over een parcours met bulten, diepe kuilen en waterhindernissen. De studenten zullen om de beurt het voertuig van hun werkgroep besturen. De winnaars krijgen een beker en een constructeursbeker wordt nog in overweging genomen. Na de race worden de voertuigen weer omgebouwd tot normale karts. Sommige studenten hebben al aangegeven zeer geĂŻnteresseerd te zijn in het omgebouwde voertuig.