Ingezonden persbericht


Weldoen door Nalaten
28 organisaties geven samen brochure uit over het maken van een testament

Persbericht

Driebergen - Deze week verschijnt de brochure Weldoen door Nalaten, een handreiking voor christenen bij het maken van een testament. Een fraai staaltje van samenwerking van 28 christelijke organisaties onder leiding van de Evangelische Alliantie. De brochure verschijnt in een oplage van 400.000 exemplaren en wordt grootschalig verspreid als bijlage van het omroepblad Visie.

De brochure gaat in op overwegingen om een testament te maken, bijbelse gedachten daarbij en praktische informatie rond het bezoek aan een notaris. In de uitgave vertellen een aantal mensen waarom, hoe en wanneer ze hun testament gemaakt hebben.

Het maken van een testament wordt vaak uitgesteld tot later. Wanneer dat later is, blijft vaak onduidelijk. Terwijl een testament een bijzondere mogelijkheid is om financieel te onderstrepen waar het hart naar uit gaat: zorg voor familie, kerk en allerlei goede doelen. De brochure wil een handreiking zijn om over het maken van een testament na te denken, een opstapje geven om over dit onderwerp met anderen te praten en om tot concrete stappen te komen.

Naast de brochure wordt een website www.weldoendoornalaten.nl geopend waarop actuele en aanvullende informatie verschijnt.

De brochure is een geheel vernieuwde versie van een eerdere uitgave uit 1996. Toen werkten in eerste instantie 3 organisaties mee aan een oplage van 4000 stuks.

De organisaties die samenwerken in dit project zijn: 3xM, Alpha-cursus, Antwoord, Apóllos, Bible League, Compassion, ECM-Nederland, Evangelische Alliantie, Evangelische Omroep, Evangelisch Werkverband, St. Gave, Gereformeerde Zendingsbond, Hart voor Haïti, Vrienden van De Hoop, Jeugd met een Opdacht, Jubilee Campaign, Livingstone, Mercy Ships, EO-Metterdaad, Nederlands Bijbelgenootschap, Open Doors, Operatie Mobilisatie, Samaritan's Purse, TEAR fund, De Wittenberg, World Servants, Youth for Christ, Zendings-Diaconessenhuis.

EINDE PERSBERICHT