Politie Zaanstreek-waterland



01-NOV-03
LOC: PURMEREND

Man deed valse aangifte van diefstal auto

Een 22-jarige man uit Purmerend heeft bij de politie een valse aangifte gedaan van diefstal van zijn auto. De man was in de nacht van 31 oktober op 1 november samen met zijn vader naar de politie gegaan en verklaarde daar dat hij door twee negroide mannen met een vuurwapen was bedreigd en zijn auto had moeten afgeven. De politie heeft vervolgens de auto als gestolen gesignaleerd en een buurtonderzoek ingesteld. Dat onderzoek was negatief. Bovendien kregen de agenten uit verschillende aanwijzingen al argwaan tegen het waarheidsgehalte van de aangifte. Zondagavond kwam de vader van de man wederom aan het bureau. Zijn zoon hem had opgebiecht, dat het verhaal verzonnen was. Hij had dat gedaan, omdat hij schade aan de auto had gereden en bang was voor de reactie van zijn vader. Er wordt een proces-verbaal wegens valse aangifte opgemaakt.

19:48 03-NOV-03
LOC: ZAANDAM, NS STATION PROVINCIALEWEG

Getuigen van bedreiging gezocht

De politie is op zoek naar getuigen van een bedreiging van een treinpassagier door een onbekende jongen met een groot mes. Het slachtoffer, een 27-jarige man uit Purmerend, was omstreeks acht uur 's morgens in Purmerend in de trein gestapt. Daar stond de jongen een joint te roken. De Purmerender zei daar wat van, maar pas toen hij dreigde de politie te bellen zei de jongen dat hij zijn vrienden ging halen en liep weg. Op het station in Zaandam zag het slachtoffer de jongen weer op het perron lopen. Hij liep langs de coupe van de Purmerender en toonde hem een groot mes van ongeveer 20 cm lang. Daarmee bedreigde hij het slachtoffer en zei hem af te zullen maken. Toen gingen de deuren van de trein dicht en reed deze verder. De dader bleef op het perron achter. Het betrof een jongen van ongeveer 17 jaar met een Antilliaans uiterlijk. Hij was tussen de 1.70 en 1.80 cm lang en had een oorbel met een vierkant rood blokje in zijn rechteroor. Hij droeg een donkerkleurige muts en een lichtblauwe driekwart lange gewatteerde jas.
Getuigen worden verzocht kontakt op te nemen met het wijkteam Zaandam Centrum via 0900-8844.

02:13 04-NOV-03
LOC: ZAANDAM, WESTZANERDIJK

Brand blijft beperkt tot garage

De brandweer kon voorkomen dat een brand bij een garage achter een woning, op deze woning oversloeg. Wel sprongen de ruiten van de woning en werd het balkon door het vuur aangetast. De bewoner kon echter weer gewoon in zijn woning terugkeren.
De brand is vermoedelijk ontstaan in een stapel snoeiafval bij de garage en waarschijnlijk aangestoken. De bewoner van het bijbehorende woonhuis werd wakker van lawaai en rook, zag de brand en waarschuwde de brandweer. Deze had het vuur snel onder controle. De garage liep behoorlijke brandschade op.

08:17 04-NOV-03
LOC: ZAANDAM, KONINGIN JULIANAPLEIN

Computers gestolen uit revalidatiecentrum

In de afgelopen nacht werden vier computers, compleet met beeldschermen en toetsenborden, uit een revalidatiecentrum gestolen. Men was het centrum binnengekomen door met een steen twee ruiten te vernielen. In dit verband is de politie op zoek naar een man, die zich gisterenmiddag in het centrum verdacht gedroeg. De man liep omstreeks vijf uur nog in het centrum rond, terwijl dit reeds rond vier uur is gesloten. Hij keek in diverse ruimten en deed voorkomen dat hij een mank been had, nadat hij door iemand was gezien. De man was ongeveer 30 jaar oud, 1.85 m lang en had een blanke huidskleur. Hij had kort geblondeerd haar met een kuifje aan de voorzijde en droeg een meerkleurige trui met smalle strepen. Een ieder die deze man heeft gezien of meent te weten wie dat is, wordt verzocht te bellen met het wijkteam Hoornse Veld via 0900-8844
EINDE


---- --