Ingezonden persbericht

Western Digital sluit eerste kwartaal 2004 af met $714 miljoen omzet

Aanzienlijke verbetering operationele omzet

Amsterdam, 3 november 2003 - Western Digital Corp. (NYSE: WDC) behaalde in het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2004, dat eindigde op 26 september 2003, een omzet van $714 miljoen dankzij de levering van 11,3 miljoen units. Dit resultaat is hoofdzakelijk het gevolg van de succesvolle integratie na de recente overname van productiefaciliteiten voor harddiskkoppen en de voortdurende optimalisatie van de operationele processen. De nettowinst in dit kwartaal bedroeg $5 miljoen of $0,02 per aandeel. Exclusief de gevolgen van de overname van de bedrijfsmiddelen van Read-Rite zou de nettowinst $53 miljoen of $0,25 per aandeel zijn.

In vergelijking met hetzelfde kwartaal van vorig boekjaar groeide de omzet met 23% en nam het aantal geleverde units met 31% toe. Dit is het resultaat van de leidende positie van Western Digital in de markt van harddrives voor desktop-pc's en de uitbreiding in nieuwe markten voor harddrive-technologie. In de markt voor personal entertainment, zoals game consoles en digitale videorecorders, leverde Western Digital ongeveer 1,1 miljoen units. In het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2003 behaalde het bedrijf een omzet van $583 miljoen op de levering van 8,6 miljoen units, wat resulteerde in een nettowinst van $22 miljoen of $0,11 per aandeel.

"Deze resultaten onderstrepen onze focus op het behoud van winstgevendheid, efficiënte operationele processen en krachtige productpositionering binnen de markt voor pc-harddrives. Daarbij komt de snelle integratie van de overgenomen bedrijfsmiddelen van Read-Rite", zegt Matt Massengill, voorzitter en CEO van Western Digital Corp. "De harddiskkoppen-productiefaciliteit realiseert of overtreft onze operationele doelstellingen en zal naar verwachting in het tweede kwartaal, dat eindigt in december 2003, positief bijdragen aan onze resultaten."

"Doordat onze klanten zich voorbereiden op het eind van het jaar, zagen we de vraag toenemen", vervolgt Massengill. "Daarbij hebben we onze activiteiten in Asia-Pacific, een snelgroeiende regio op het gebied van desktop-pc's, aanzienlijk uitgebreid. Deze regio was verantwoordelijk voor 32% van de omzet in dit kwartaal. Met onze Serial ATA-technologie behouden we onze marktleiderspositie in het zakelijke segment. We zijn dan ook zeer blij met het feit dat Dell, Inc. onze WD Raptor(tm) drives levert in de Precision-werkstations en de Dimension(tm) pc's."

# # #

Western Digital
Western Digital, een van de marktleiders en eerste spelers in de storage-markt, biedt producten en diensten voor mensen en organisaties die digitale informatie verzamelen, beheren en toepassen. Western Digital produceert kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare harddisks met een hoge beschikbaarheid, die data snel beschikbaar en goed beschermd houden. Western Digital is opgericht in 1970. De storage-producten worden geleverd aan systeemproducenten en geselecteerde resellers onder de merknaam Western Digital.