Ingezonden persbericht

Ludieke actie in Den Haag

IJMUIDEN, 20031103 -- IJMUIDEN - Personeelsleden vinden het leuk als er 1 keer per jaar extra aan hen gedacht wordt. Het is een kleine geste, maar een groot gebaar, dat samenwerking, warmte en aandacht verwoordt. De Tweede Kamer heeft besloten om de feestpakketten in 2003 te belasten.



De antwoorden die Staatssecretaris Wijn (CDA) op de vragen van mevrouw Jet Bussemaker (PvdA) heeft gegeven zijn reden voor Anja Kramer en Rob Eimers om samen met de kerstman een ludieke actie te houden op het plein voor de ingang van de Tweede Kamer. Aanstaande dinsdag 4 november van 9.00 tot 12.00 brengen zij dit onderwerp onder de aandacht. Tevens wordt er een petitie aangeboden. Een branche die ongelofelijk veel klappen oploopt door de afschaffing van de feestdagenregeling, die bovenal heel veel geld kost, i.p.v. geld oplevert.
het Nederlandse bedrijfsleven bestelt tot nu toe 1 miljoen kerstpakketten minder
80% van het Nederlandse bedrijfsleven heeft wel een besluit genomen, waardoor 2.2 miljoen gezinnen het tot op heden zonder kerstpakket moeten doen.
Door terugval in bestellingen voor kerstpakketten ontstaat een verlies van werkgelegenheid in de branche van 1.000 banen. Dit treft voornamelijk jongeren en laag-opgeleiden. De afschaffing van de onbelaste verstrekking van kerstpakketten resulteert in een negatief effect voor de samenleving van ruim ¤61 miljoen. In een periode dat men moet bezuinigen kan het toch niet zo zijn dat een maatregel geld mag kosten!

Eén van de voorstellen van Kramer is om de eindejaarsgeschenken tot een bedrag van ¤ 45.00 niet te belasten. Ook de werkgelegenheid staat door deze belasting maatregel onder druk: niet alleen wat betreft het inpakken van de kerstpakketten, ook het werk in de vele sociale werkvoorzieningen, waar mensen de artikelen voor de kerstpakketten verpakken komt in gevaar.

Juist in een tijd dat het economisch wat minder gaat, is het kerstpakket, ooit bedoeld als extraatje met de feestdagen, weer helemaal terug. Gezien het economische klimaat op dit moment, kan het kerstpakket veel betekenen. Een betekenis waarin men eens even nadenkt of we nu leven in een "economie" of een samenleving. In een prettige samenleving vaart ook de economie wel.





Ingezonden persbericht