Ingezonden persbericht

Komen ze goed terecht

Vossius / Peter Petersen

AMSTERDAM, 20031104 -- Vossius / Peter Petersen. Met lede ogen ziet de Maarssense beeldhouwer Peter Petersen toe, hoe via internet (www.daanveilingen.nl) zijn met zorg voor het failliete restaurant Vossius gemaakte bronssculpturen geveild worden. Komen ze goed terecht?


In opdracht van en in nauw overleg met de heren Kranenborg en Vincke creeërde Petersen in 2001 voor het nieuw te openen prestigieuze restaurant bronzen schelpdiersculpturen.

De beelden zijn gemaakt naar model van vers aangeleverde oesters, jacobsschelpen, kokkels e.d. Formaat en compositie werden specifiek op het interieur van Vossius afgestemd. Het betreft dus geen op zichzelf staande sculpturen. De veiling vind in kavels van vier plaats. Het is het dus niet denkbeeldig dat de samenhang verdwijnt en de serie verbrokkelt of op een onjuiste locatie terecht komt.

Beelden van Peter Petersen bevinden zich op luchthaven Schiphol, Nationaal Park De Hoge Veluwe, Vlieland, Westfries Museum. Expositie: Hotel de l'Europe te Amsterdam. De veiling loopt tot donderdag 6 november, 15:00 uur. Kavelnummers 576 t/m 578.