D66

Investeren in natuur en soorten

Voedsel, ruimte en groen

Boris van der Ham

30-10-2003 - D66 heeft er voor gezorgd dat er de komende jaren 700 miljoen euro extra bijkomt voor natuurbeleid en reconstructie van de landbouw. Tijdens de begrotingsbehandeling van landbouw en natuurbeheer gaf D66-Kamerlid Boris van der Ham aan hoe die 700 miljoen het beste kan worden ingezet.

D66 wil een groen Nederland, juist ook in die gebieden waar het druk is. Groen in en om de stad moet voorrang krijgen in de besteding van geld. Want als daar het groen eenmaal is opgeofferd, dan krijg je het nooit meer terug, aldus Van der Ham.

D66 dringt er bij de minister van Landbouw en Natuurbeheer ook op aan om zich actief te bemoeien met de militaire bases die de komende jaren worden gesloten. Van der Ham: Vliegbasis Twente, Ede en Soesterberg liggen in prachtige gebieden. Ik vind dat die gebieden zo groen mogelijk moeten worden ingericht, rekening houdend met de regionale economie.

Ook diende D66 voorstellen in voor extra geld soortenbeleid. Met het geld kunnen programmas worden betaald om de diversiteit in de Nederlandse natuur te vergroten.