Gemeente Alkmaar


Drie keer prijs voor leefbaarheidsprojecten in Alkmaar!

Alkmaar, 27 oktober 2003

De Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM) heeft voor de negende keer de leefbaarheidswedstrijd 'Kern met Pit' georganiseerd. In Alkmaar zijn aan drie projecten een predikaat en een geldbedrag van EUR 1.000,- toegekend. Het betreft de volgende projecten: De componistenroute van wijkvereniging Bergermeer, Speelvoorziening zonder grenzen van wijkraad Nieuw Overdie en Trapveld/Jeu de Boules baan van stichting O.R.F. (Ooievaarsnest Rekerbuurt Friespoort). De heer S. Binnendijk, wethouder wijkbeheer zal aanwezig zijn bij de uitreiking van de prijs op 5 november aanstaande. De gemeente is erg enthousiast over het initiatief van deze bewonersgroepen.

Kern met pit
De leefbaarheidswedstrijd Kern met Pit nodigt bewonersgroepen uit om hun directe leefomgeving eigenhandig te verbeteren. Alle groepen met geslaagde projecten worden beloond met het predikaat 'Kern met pit' en krijgen een bedrag van EUR 1.000,-. In Alkmaar hebben drie projecten een prijs gewonnen die aanstaande 5 november uitgereikt worden door gedeputeerde, de heer Mr. H.M. Meijdam. De heer S. Binnendijk, wethouder wijkbeheer zal namens de gemeente aanwezig zijn.

De componistenroute
Voor de derde keer vond er een muziekroute plaats door de componistenbuurt Bergermeer. Dit jaar kreeg dit project het predikaat 'Kern met Pit' en het geldbedrag. Voorzitter van de wijkvereniging Bergermeer, de heer J.A. Luiijf heeft deze muziekroute georganiseerd. Afgelopen 14 juni 2003, waren er op 12 locaties miniconcerten te horen. Het betrof klassieke -, jazz -, zigeuner - en Brasilliaanse muziek gemaakt door (semi) professionele muzikanten. Mede dankzij subsidie van de gemeente, Bernard Cultuurfonds NH, V.S.B. fonds en nog enkele sponsors werd dit project mogelijk gemaakt. Over twee jaar zal de vierde componistenroute plaatsvinden.

Speelvoorziening zonder grenzen
Ook de wijkraad Nieuw Overdie (voorzitter mevrouw J. Broekman) kreeg een predikaat 'Kern met pit' en het geldbedrag. Zij wilde voor de kleine kinderen aan de Melis Stokelaan een leuke speelplek. Met bijdragen van SVA, Woonwaard en de gemeente is dit gelukt. Naast de flat aan de Melis Stokelaan zijn nieuwe speeltoestellen geplaatst. Het is prettig dat kleinen kinderen nu dichtbij huis kunnen spelen, zonder dat ze daarvoor de drukke Melis Stokelaan moeten oversteken.

Trapveld/Jeu de Boules baan
Het derde project in Alkmaar dat het predikaat en een geldbedrag kreeg, was trapveld/jeu de boules baan van Stichting Buurtcomité O.R.F. (Ooievaarsnest Rekerbuurt Friespoort).
Dhr. Verver van het buurtcomité heeft met een grote groep vrijwilligers gewerkt aan het tot stand komen van deze voorziening. Bewoners en jeugd zijn er bijzonder blij mee. De prijs beschouwen zij als een kroon op hun werk.

Uitreiking
Komende woensdag 5 november zal gedeputeerde, de heer Mr. H.M. Meijdam de prijzen uitreiken aan de winnaars van 'Kern met pit'. De gemeente is erg enthousiast over deze bewonersinitiatieven. De heer S. Binnendijk, wethouder wijkbeheer zal aanwezig zijn bij de prijsuitreiking.

27 oktober 2003