Gemeente Goes

Persbericht

Uitgewerkte plannen voor de binnenstad te zien op Informatiemarkt

De plannen voor de binnenstad van Goes zijn rond. Vier pleinen in de binnenstad worden opnieuw heringericht. De Grote Markt, de Singelstraat, de Vlasmarkt en het Kolveniershof/Bleekplein worden aangepakt. Ook komt er een parkeergarage aan het Bleekplein met ongeveer 500 plaatsen. Naast de inrichting van diverse pleinen, gaan de winkelstraten op de schop. In het voorjaar van 2004 wordt begonnen met het aanleggen van nieuwe bestrating in de Gasthuisstraat, daarna volgen de andere winkelstraten. De winkelstraten worden ook voorzien van nieuw meubilair. Sfeervolle banken, afvalbakken, verlichting, palen en bewegwijzering moeten het eigen karakter van Goes versterken.

Uitgewerkte schetsen van de plannen voor de binnenstad zijn van donderdag 6 t/m zaterdag 8 november te zien op de Informatiemarkt. Geïnteresseerden kunnen een kijkje komen nemen op de markt in de foyer van Theater de Mythe, Bleekveld 1. Medewerkers van de afdeling Economische Zaken en Stadsontwikkeling staan klaar om een toelichting te geven op de plannen en om vragen over de verschillende projecten te beantwoorden. Belangstellenden kunnen aan de hand van impressies zien hoe de diverse straten en pleinen er straks gaan uitzien. Verder is er informatie over het nieuwe straatmeubilair en over het invoeren van baatbelasting in de binnenstad van Goes.

De informatiemarkt is op de volgende tijden te bezoeken: Donderdag 6 november 14.00 - 21.00 uur
Vrijdag 7 november 14.00 - 17.00 uur
Zaterdag 8 november 12.00 - 16.00 uur

Voor geïnteresseerden en belangstellenden wordt op woensdag 5 november om 20.00 uur een informatiebijeenkomst over de baatbelasting gehouden in de Mythe. Meer informatie over de plannen is te lezen in de Nieuwsbrief Masterplan Binnenstad. Deze nieuwsbrief is te verkrijgen op de Informatiemarkt of is vanaf volgende week te raadplegen op www.masterplanbinnenstadgoes.nl.

De binnenstad is van alle Goesenaren. Het gemeentebestuur hoopt dan ook dat velen gebruik maken van de informatiemarkt om kennis te nemen van de plannen. Voor degenen die de Mythe tijdens de OpenDoekDagen nog niet van binnen hebben gezien, is de markt een eerste herkansing.