Politie Limburg-Zuid

Diefstal auto emblemen

Vaals 05-11-2003 - Gedurende het weekeinde van vrijdag 31 oktober 2003 tot en met maandag 3 november 2003 werden op een tweetal parkeerplaatsen in Vaals van een 9-tal autos emblemen gestolen.

De diefstallen werden gedurende de nachtelijke uren gepleegd op de parkeerplaatsen aan de Kerkstraat, de Tentstraat, de Tolbertswei en de Bosstraat in Vaals. Bij het verwijderen van de emblemen ontstond in de meeste gevallen ook schade aan het plaatwerk van de personenautos. De eigenaren worden hierdoor met hoge onkosten geconfronteerd. Kennelijk gaat het hier om jongeren die op jacht zijn naar emblemen van diverse automerken, zoals Honda, BMW, Opel, Alfa Romeo en Volkswagen. Zaterdagavond, 1 november 2003, werden op de parkeerplaats aan de Tolbertsweg een 6-tal jongeren (rond de leeftijd van 16 jaar) gezien, die opvallend veel interesse voor de aldaar geparkeerde autos toonden.

De politie (Vaals) stelt een onderzoek in naar deze diefstallen en wil graag in contact komen met personen, die mogelijk getuigen zijn geweest. Zij kunnen contact opnemen via het nummer 0900 - 8844.