DIERENBESCHERMING

20.000 euro beloning voor gouden tip paardenbeulen

DIERENBESCHERMING: 20.000 euro beloning voor gouden tip paardenbeulen

Den Haag, 5 november 2003 -- Een zeer gulle giftgever heeft de Dierenbescherming vandaag in staat gesteld een beloning van maar liefst 10.000 euro beschikbaar te stellen voor de gouden tip die leidt tot aanhouding van degene(n) die verantwoordelijk is/zijn voor de gruwelijke mishandeling van een paard in een weiland in Hoogezand. Hetzelfde bedrag is beschikbaar gesteld door de giftgever voor meldingen over een vergelijkbaar geval van mishandeling van een drachtige merrie in Balkbrug (Ov.). De eigenaar van dit paard, dat ook met een scherp voorwerp was bewerkt, deed vorige week aangifte bij de LID. Tips kunnen gemeld worden bij de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming, telefoon 035 - 625 75 00.

De Dierenbescherming maakt zich ernstige zorgen over de elkaar in rap tempo opvolgende gevallen van extreme dierenkwelling. 'Het begint er op te lijken, dat de verruwing binnen onze maatschappij gelijke tred houdt met deze walgelijke en extreme vormen van dierenmishandeling', aldus algemeen directeur Wijnand van de Giessen van de Dierenbescherming. Zijn organisatie lanceerde begin september het zogenaamde 'Meldnummer dierenmishandeling', een eerste stap op weg naar een structurele aanpak van dit maatschappelijke probleem.

De Dierenbescherming sluit zich aan bij de politici in de Tweede Kamer, die momenteel pleiten voor een fors hogere strafmaat voor dierenkwellers. Ook vindt de Dierenbescherming dat er meer aandacht bij politie en justitie zou moeten zijn voor het toenemende geweld tegen dieren in Nederland.

(einde bericht)

Voor inlichtingen:

Niels Dorland 070 31 42 731


05 nov 03 14:58