Amsterdam Airport Schiphol

Aanpak geluid door luchtvaartsector opnieuw succesvol

Persbericht / Press Release                                   
Schiphol d.d.                                                 
5 november 2003                                               
De luchtvaartsector is in het overgangsjaar 2003 binnen de nieuwe wettelijke geluidsgrenzen voor Schiphol gebleven. Er vonden geen overschrijdingen van de grenswaarden van de 35 handhavingspunten voor het etmaal en van de 25 handhavingspunten voor de nacht plaats. Bovendien werd ruim binnen de toegestane hoeveelheid geluid voor zowel het hele etmaal als de nacht gebleven.

Deze toegestane hoeveelheid geluid wordt uitgedrukt in het zogenaamde TVG, het Totale Volume van de Geluidbelasting. Het is de derde achtereenvolgende keer dat de luchtvaartsector binnen de geluidsnormen voor het etmaal is gebleven, en de vierde keer op rij voor de nachtnormen.

Het goede resultaat is te danken aan een strakke sturing door de luchtvaartsector. Een team onder leiding van Amsterdam Airport Schiphol, waarin vertegenwoordigers van de luchtvaartmaatschappijen, Luchtverkeersleiding Nederland en de onafhankelijke slot-coördinator zitting hebben, volgt de ontwikkeling van de geluidbelasting rond Schiphol op de voet en stuurt waar nodig bij.

Het overgangsjaar 2003 liep van 20 februari tot en met 31 oktober 2003, omdat op 20 februari jl. het nieuwe normenstelsel van de herziene Wet luchtvaart van kracht werd.

109-2003/pk

---- --
Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl