Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Hilversum, 5 november 2003

Studio Vrolijk Mulder en Telescreen samen in Raffi & Co. BV

Studio Vrolijk Mulder, toonaangevend designstudio en Telescreen, producent van animatieseries als Nijntje en Alfred J. Kwak bundelen hun krachten in een nieuw opgerichte BV: Raffi & Co. BV.

Raffi & Co. is een "Childrens lifestyle property" ontworpen door Studio Vrolijk Mulder en door hen in Nederland succesvol in de markt gezet voor kinderen van 0 tot 6 en hun opvoeders. Om Raffi & Co. wereldwijd en multimediaal uit te bouwen en te managen als een internationale brand is de samenwerking met Telescreen aangegaan. Deze keuze ligt voor de hand gezien hun internationale expertise op dit vlak. Vanuit de nieuwe BV worden ook de mogelijkheden serieus onderzocht om een animatieserie te produceren met Raffi & Co. in de hoofdrol. Alle belangen met betrekking tot productie, merchandise en overige rechtenexploitatie worden nu behartigd door Raffi & Co. BV i.o..

Van Raffi & Co. is al een uitgebreide productlijn in de handel in Nederland. Op www.raffi-co.com kan iedereen kennis maken met de bestaande producten van Raffi en zijn vriendjes Co, Tika, Olivia en Bibi. Op deze site vindt men onder meer stoffen, behang, meubels, bedlinnen, speelgoed, boeken, softtoys, kleding en diverse accessoires.

Studio Vrolijk Mulder ontwikkelt diverse designcollecties voor gerenommeerde fabrikanten in binnen- en buitenland. Het Groninger Museum presenteerde Maarten Vrolijk in 1997 middels een grote overzichttentoonstelling als toonaangevend ontwerper en eigentijdse cultuuruiting. Diverse musea hebben werk opgenomen in hun vaste collecties, waaronder het Stedelijk Museum Amsterdam, het Museum für Angewandte Kunst, Koln en het Museum of Modern Art in New York.

In binnen- en buitenland is Telescreen al 20 jaar toonaangevend in de ontwikkeling en exploitatie van succesvolle animatieproducties. Telescreen is wereldwijd onder meer succesvol met series en brands als Lizzie McGuire, Alfred J. Kwak, Paz, Moomin en de animatieseries van Nijntje.

? ? ? ? ? ?



Ingezonden persbericht