Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omstreken

Den Helder 05-11-2003 - 16.00 uur

Snelheidscontrole
Westerland, dinsdag 4 november 2003
In Westerland werd op de Rijksstraatweg tussen 16.05 en 21.40 uur een snelheidscontrole gehouden. Het aantal gepasseerde voertuigen bedroeg in die periode 3850. Van hen overtraden 84 bestuurders de toegestane maximumsnelheid ter plaatse van 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 139 km per uur. Alle overtreders krijgen hun bekeuring binnenkort thuisgestuurd

Drankrijder
Den Helder, woensdag 5 november 2003
Op de Brakkeveldweg bleek tijdens een controle omstreeks 01.30 uur een automobilist te diep in het glaasje te hebben gekeken. De uit Zaandam afkomstige 35 jarige man blies 715 ug/l, terwijl max. 220 ug/l is toegestaan. De man kreeg een rijverbod, terwijl zijn rijbewijs is ingevorderd.

Ongeval met letsel
Harenkarspel, woensdag 5 november 2003
Op de kruising Speketersweg met de Woudmeerweg vond vanmorgen een ongeval plaats tussen een vrachtauto en een personenauto. De bestuurster van de personenauto, een 61 jarige vrouw uit Kolhorn kreeg, terwijl zij over de Speketersweg reed en van rechts kwam, van de bestuurder van de vrachtauto geen voorrang. De vrachtauto die over de Woudmeerweg reed en werd bestuurd door een 27 jarige man uit Broek op Langedijk, is in de sloot beland. De man is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn.
In de personenauto zat tevens een passagier, een vrouw uit Medemblik (personalia onbekend). Beide inzittenden van de personenauto zijn overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar. Er is medische assistentie verleend door de bemanning van de traumahelikopter.