Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 5 november 2003

* MAN AANGEHOUDEN VOOR INRIJDEN OP PARKEERCONTROLEURS

Politiepersoneel van het district Rotterdam-West hield dinsdagmorgen omstreeks tien uur op de Nieuwe Binnenweg een 33-jarige man uit Rotterdam aan. De man had kort daarvoor geprobeerd in te rijden op een parkeerwachter. Surveillerende politiemensen zagen dat de verdachte twee maal met zijn auto achteruit het trottoir opreed, waarbij een aantal parkeerwachters weg moest springen om niet geraakt te worden. Vervolgens reed de 33-jarige Rotterdammer in op een parkeercontroleur, die net een aanrijding kon voorkomen door tussen twee geparkeerd staande auto's te springen. Politiemensen hielden de verdachte aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Zijn rijbewijs werd direct ingevorderd.


* AANRIJDING MET LETSEL
Dinsdagmorgen omstreeks half elf vond op het Limburg Stirumplein, naar aanleiding van een voorrangskwestie, een aanrijding tussen een vrachtwagen en een personenauto plaats. Hierbij raakten twee vrouwen uit Vlaardingen en Rotterdam, 49 en 41 jaar, gewond. Brandweerpersoneel haalden de slachtoffers, die bekneld raakten, uit hun benarde situatie. Beide vrouwen werden door GGD-personeel vervoerd naar het Sint Franciscus Gasthuis. De 40-jarige vrachtwagenbestuurder, afkomstig uit Ottoland, werd voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.


* MAN ZWAAR GEWOND AANGETROFFEN
Politiepersoneel van het district De Noordhoek troffen in de nacht van dinsdag op woensdag aan de Schiekade een zwaar gewonde man (identiteit nog onbekend) op straat aan. Het slachtoffer had, door nog onbekende oorzaak, een grote hoofdwond opgelopen. Hij werd door GGD-personeel vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum, waar de man even later bewusteloos raakte. De recherche van het district De Noordhoek stelt een nader onderzoek in.


* BROMFIETSCONTROLE
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Dinsdagochtend tussen tien en twaalf uur hield politiepersoneel van district Oost een bromfietscontrole aan het Rivium Quadrant. Er werden in totaal 21 bromfietsen gecontroleerd waarna er 10 processen-verbaal werden uitgeschreven voor onder meer te veel vermogen en onverzekerde bromfietsen.


* ZEVENENTACHTIGJARIGE AUTOMOBILIST INGEREDEN OP POSTKANTOOR

Politiemensen troffen dinsdagmiddag omstreeks half vijf, naar aanleiding van een melding, een auto tegen de pui van een postkantoor op het Ganzerikplein aan. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.
Een 87-jarige man uit Rotterdam wilde tijdens het wegrijden met zijn auto, afremmen. In plaats van op het rempedaal te trappen, stapte hij met zijn voet op het gaspedaal, waardoor de auto tot stilstand kwam tegen het postkantoor. Het rijbewijs van de 87-jarige man werd direct ingevorderd.


* SNELHEIDSCONTROLES
Personeel van de Verkeerspolitie (afdeling Verkeerstoezicht) hield dinsdagmiddag en -avond op de Beverwaardseweg en Olympiaweg, op verzoek van buurtagenten en naar aanleiding van te hoog gereden snelheden, snelheidscontroles.
Op de Beverwaardseweg flitste de radar tussen half zes en zeven uur 32 van de in totaal 482 passerende automobilisten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/uur in plaats van '50'. Tussen zeven en acht uur hielden op de Olympiaweg 45 van de in totaal 245 passerende autobestuurders zich niet aan de 50-limiet. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 89 km/uur.