Gemeente Hilvarenbeek


Uit de B&W-besluitenlijst van 4 november 2003 (05-11-2003)

Bermverbredingen
Omdat er onvoldoende berm aanwezig is ontstaan langs enkele wegen in de gemeente Hilvarenbeek problemen. Het gaat om de Hakvoortseweg, de Leijsenweg en het fietspad Lange Dijk) langs de N269. Het college gaat met de Dienst Landelijk Gebied overleggen of het mogelijk is om - in het kader van de ruilverkaveling - deze gronden in eigendom te verkrijgen zodat de bermen kunnen worden verbreed. Vooruitlopend daarop wordt langs de Lange Dijk in overleg met het Waterschap een tijdelijke voorziening aangebracht. Om te voorkomen dat nog meer zand onder het asfalt uitspoelt waardoor de weg scheurt wordt een drainage aangebracht.

Voorstellen aan de gemeenteraad

Voorbereidingsbesluit Loosche Akkers
Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld een voorbereidingsbesluit te nemen voor het gebied Roggeakker - Jan Wolfspad.

Leefbaarheidsfonds
Jaarlijks nodigt het college de belangenorganen uit de kleine kernen (Biest-Houtakker, Haghorst, Baarschot en Esbeek) uit om projecten aan te dragen die in aanmerking zouden kunnen komen voor een bijdrage uit het leefbaarheidsfonds. Met de gezamenlijke belangenorganen is onlangs gesproken over de voor dit jaar ingediende projecten. Zij stelden voor om de bijdragen als volgt te verdelen:

bijdrage in de bouwkosten nieuwe locatie Peuterspeelzaal De Debberkes, Esbeek: 10.000

bijdrage in aanleg- en inrichtingskosten jongerenontmoetingsplaats Haghorst: 2.000

bijdrage rubberen tegels bij speeltoestel De Houtrakkers, Biest-Houtakker: 2.000

bijdrage aan Comité Baarschot in de aanschafkosten van een laptop voor de administratie: 2.000

Het college stelt aan de raad voor de drie eerstgenoemde voorstellen over te nemen. Ten aanzien van de bijdrage aan Comité Baarschot stelt het college voor het bedrag van 2.000 te besteden aan de aanschaf van een draadloze micro en het eventueel resterende bedrag te besteden aan omleidingsborden voor de jaarmarkt.