Politie Friesland


Politieberichten 5/11 13.00 uur t/m 6/11 07.00 uur

Fryslan 06-11-2003 - Voor verder informatie kunt u contact openmen met Bureau Communicatie. Tel: 0900-8844

Veenwouden: inbraak sportcomplex
In de nacht van dinsdag op woensdag werd vanuit een sportcomplex aan de Nieuweweg audioapparatuur en geld weggenomen. De voordeur werd geforceerd en het hele pand is doorzocht. Aangifte werd gedaan door een 27-jarige inwoner van Veenwouden.

Drachten: rijden zonder rijbewijs.
Maandagmiddag omstreeks 1.00 uur werd op het Noorderend een 28-jarige inwoner van Drachten bekeurd, omdat hij geen rijbewijs had en in eerste instantie een valse naam opgaf.

Drachten: zakkenrollerij
Woensdag tussen 14.00 uur en 14.15 uur werd op de Noorderbuurt de portemonnee van een 62-jarige inwoonster van Maassluis gerold. Zij winkelde daar. In de portemonnee zat wat kleingeld.

Leeuwarden: verkeerscontrole
Woensdag tussen 13.45 uur en 15.20 uur werd een verkeerscontrole gehouden op de Heliconweg. 14 keer een schikking uitgeschreven voor niet dragen van een gordel en 2 keer niets handsfree bellen.

Leeuwarden: zakkenrollerij
Woensdag tussen 11.00 uur en 12.30 uur werd op de Rengerslaan vanuit een school de portemonnee van een 21-jarige inwoonster van Woudsend gerold. In de portemonnee zaten bankbescheiden en ID-kaart.

Aldeboarn: ongelukje
Woensdag omstreeks 15.15 uur kreeg een 10-jarige jongen uit Aldeboarn op de Jinswalde schrikdraad in zijn gezicht en is per ambulance overgebracht naar Tjongerschans te Heerenveen. Zijn vader, een 40-jarige inwoner van Aldeboarn reed met zijn trekker en op de bak, die aan de trekker bevestigd is stond zijn zoon. In de bak lag een rol schrikdraad. Een gedeelte hing buiten de bak en bleef op een gegeven moment haken aan een bermplaaltje. Het draad brak en het stuk draad dat op de trekker lag sloeg met kracht terug midden in het gezicht van de jongen. Hierdoor viel hij achterover en kwam op het wegdek terecht. Hierdoor raakte hij bewusteloos en had hij twee scheuren in zijn lip.

Leeuwarden: verkeerscontrole
Woensdag tussen 14.00 uur en 16.30 werd een verkeerscontrole gehouden op de kruising Egelantiersstraat / Cammingabrug en op de Archipelweg. 26 bonnen ter zake niet dragen gordel.

Lemmer: verkeerscontrole
Woensdag tussen 15.30 uur en 16.30 uur werd een verkeerscontrole gehouden op de Sluisweg. 7 keer bekeuring niet dragen gordel, 1 keer niet verzekerd zijn en 1 keer niet tonen rijbewijs.

Haulerwijk: aanrijding met letsel.
Woensdag omstreeks 16.20 uur vond op de Hoofdweg Boven een aanrijding plaats tussen een 25-jarige automobilist uit Wijnjewoude en een 39-jarige fietster uit Waskemeer, die per ambulance is overgebracht naar Nij Smellinghe in Drachten. Door de aanrijding viel de fietstser en raakte bewusteloos en had een wond op het achterhoofd. Door de laagstaande zon werd de automobilist verblind en zag de fietster niet.

Anjum: hardrijder bekeurt.
Woensdagmiddag omstreeks 17.00 uur werd op de Lauwersseewei een 43-jarige automobilist uit Minnertsga bekeurd, omdat hij 160 km per uur reed, terwijl 100 km per uur is toegestaan.

Sneek: rijden onder invloed
Donderdagnacht werd op de Leeuwarderweg een 46-jarige automobilist uit Sneek gecontroleerd. Blies 325 ug.l, goed voor een rijverbod van 2 uur.

Wolvega: hardrijder door dorp
Woensdagavond omstreeks 21.45 uur werd op de Hoofdstraat West een 19-jarige automobilist uit Wolvega bekeurd om dat hij als een wilde door Wolvega scheurde. Bij hem in de auto zaten nog 2 personen die half uit de auto hingen.

Leeuwarden: diefstal twee videos
Donderdag omstreeks 01.00 uur werd vanuit een winkel aan de Fruitstraat twee videorecorders gestolen. Een raam werd geheel uit de sponning gehaald. Aangifte werd gedaan door een 63-jarige inownewr van Leeuwarden

Drachten: rood lichtcontrole.
Tijdens een rood lichtcontrole op de Zuiderhogeweg tussen 05.30 uur en 06.15 uur werden een tweetal automobilisten bekeurd voor het door rood licht rijden.