Gemeente Dordrecht

Persbericht Dordrecht

Dordrecht blijft internationaal werken

Het college van burgemeester en wethouders blijft vasthouden aan de internationale samenwerking met haar partnersteden Bamenda, Varna, Recklinghausen en Hastings. Ook zet de gemeente de samenwerking met Dordrecht in Zuid-Afrika voort. De gemeente wil hiermee de bewustwording van de Dordtse bevolking vergroten en het lokale bestuur in de 2e en 3e wereldlanden versterken. Voor bewustwordingsactiviteiten zoeken we aansluiting bij het integratiebeleid en internationale contacten in het kader van kunst en cultuur. Daarnaast krijgen herkomstlanden aandacht om begrip en respect te bevorderen voor de diverse bewonersgroepen in Dordrecht.

Bewustwording en versterking
Voor bewustwording maakt de gemeente gebruik van gesubsidieerde partners in de stad. De gemeente ondersteunt instellingen en organisaties die voorlichtings- en bewustwordingsactiviteiten organiseren. Bewustwording bevordert onderling begrip en respect voor de diverse culturen in onze mult! iculturele stad. Versterking van h et lokale bestuur gebeurt via kennisoverdracht binnen de stedenbandenrelaties. Door internationaal samen te werken vergroot de gemeente haar kennis van en betrokkenheid bij Europese en mondiale vraagstukken.

Stedenbanden
De gemeente blijft samenwerken met de steden Bamenda, Varna, Recklinghausen en Hastings. In deze samenwerking staat kennisoverdracht centraal. Deze samenwerking wordt uitgewerkt in meerjarenprojectplannen. In 2004 bekijkt de gemeente of ze een stedenband aangaat met Emalahleni (Dordrecht in Zuid-Afrika).

Werkbezoek aan Hastings
Donderdag 6 november 2003 vindt een werkbezoek van vier dagen plaats aan Hastings. Dit werkbezoek vindt plaats in het kader van de professionele, tweejaarlijkse uitwisseling op basis van kennisoverdracht en informatieverstrekking. De onderwerpen tijdens dit werkbezoek zijn onder andere ouderen en gehandicaptenbeleid, herinrichten van parken, kunstateliers, opzetten van contacten met Afrika ! en communicatie.

Werkbezoek uit Dordrecht (Zuid-Afrika)
De burgemeester en een delegatie uit Dordrecht (Zuid-Afrika) bezoekt Dordrecht van 7 tot en met 19 november 2003. Zij krijgen een training van de VNG op het gebied van social housing. Daarnaast wordt de samenwerking met de gemeente verder uitgewerkt.

De persberichten zijn een uitgave van de afdeling Communicatie van de gemeente Dordrecht Adres redactie:

Afdeling Communicatie
Postbus 8
3300 AA Dordrecht