Politie Hollands Midden
Datum: 6 november 2003

(

Aanhoudingen Voorschoten
De politie heeft op woensdag 5 november nog twee aanhoudingen verricht in verband met de hennepkwekerij aan de Industrieweg. Na onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij hield de politie woensdagmiddag een 32-jarige man en een 33-jarige vrouw, beiden uit Voorschoten, aan. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een melding van vermoedens van een hennepkwekerij. In het pand werden ongeveer 1600 planten c.q resten aangetroffen. Eerder was in het pand al een 34-jarige Hagenaar aangehouden.


Buurtpreventie Alphen aan den Rijn

Buurtbewoners voorkwamen op woensdag 5 november rond 19.10 uur een inbraak in een woning aan de Liszthof. Geluiden aan de achterzijde van de woning trokken de aandacht. Een buurtbewoner ging kijken en overliep twee mannen die probeerden in het verlaten huis in te breken. De twee wisten aan de buurtbewoner te ontkomen.


Tasjesroof Gouda

Een 83-jarige vrouw uit Gouda werd op woensdag 5 november rond 16.30 uur op de Patersteeg van haar boodschappentas beroofd. Een jongen fietste langs de vrouw en trok de boodschappentas uit haar handen. De politie stelt een onderzoek in.

Auto te water, drie aanhoudingen Moordrecht
De politie heeft op woensdag 5 november drie mannen van 19, 18 en 22 jaar aangehouden na een verkeersongeval. De 19-jarige bestuurder uit Nieuwerkerk a/d Ijssel reed omstreeks 15.00 uur over de Schielands Hoge Zeedijk in de richting van Nieuwerkerk a/d Ijssel waar hij vermoedelijk na een bocht op de andere weghelft terechtkwam. Bij het ontwijken van een tegemoetkomende auto raakte zijn auto in de slip en reed hij achterwaarts de dijk af de Hollandse Ijssel in. De bestuurder en een 18-jarige inzittende uit Capelle a/d Ijssel wisten onderdeerd uit het water te komen. De 44-jarige bestuurster uit Moordrecht van de tegemoetkomende auto werd hierna door de bestuurder uit Nieuwerkerk a/d Ijssel herhaaldelijk beledigd waarna de politie hem hierover aansprak. De man stelde zich agressief op tegen de politie en begon te schreeuwen. De politie wilde hierop de man aanhouden, maar werd hierin belemmerd door de 18-jarige inzittende en een inmiddels ingeseind familielid van de bestuurder, een 22-jarige Rotterdammer. De politie hield uiteindelijk ook deze twee aan voor ambtsbelemmering. Het rijbewijs van de 19-jarige Nieuwerkerker werd ingevorderd.

Aanhouding na negeren stopteken Moordrecht
De politie heeft op woensdag 5 november omstreeks 14.30 uur een 22-jarige automobilist uit Moordrecht aangehouden. De politie zag de bestuurder over de Schielands Hoge Zeedijk Oost rijden en wilde hem vanwege zijn opvallend rijgedrag controleren. De bestuurder negeerde echter een stopteken en ging ervandoor via het fietspad. Na een korte achtervolging in de richting van Moordrecht, via de Tulpstraat, de Kerklaan, tegen het verkeer in op de Vlietstraat kon hij op de hoek Koningin Julianastraat/Schielandstraat worden klemgereden. De bestuurder botste hier tegen een betonnen vuilcontainer waarna hij door de klap een politieauto raakte. De bestuurder die er direct te voet vandoor was gegaan werd korte tijd later door de politie aangehouden voor diverse overtredingen. Tevens bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Zijn voertuig werd in beslaggenomen.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --