Politie Drenthe

donderdagmorgen 06-11-03

Assen 06-11-2003 - Nieuws van Politie Drenthe

Aanrijding door losgeschoten aanhanger

BARGER COMPASCUUM Gistermiddag schoot een achter een bedrijfswagen gekoppelde aanhanger van de trekhaak en botste tegen een op de Postweg geparkeerde personenauto. De 37-jarige bestuurder van de bedrijfswagen verklaarde dat de aanhanger los was geschoten doordat hij over een drempel reed. Controle aan de aanhanger leverde geen technische gebreken op.

Rijden onder invloed

ODOORN Vannacht reed een 35-jarige Emmenaar over de N34 terwijl hij onder invloed verkeerde. De man blies 260 ug/l en kreeg een transactie van 190.

RODEN Op de Kanaalstraat werd vannacht een 49-jarige inwoner van Roderesch gecontroleerd. De man reed in zijn auto en verkeerde onder invloed. Hij blies 620 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de man verliet het bureau met een dagvaarding.

Autoinbraken

EMMEN Aan de Kerkhoflaan werd gistermiddag ingebroken in een geparkeerde personenauto. Door het slot te vernielen kon de auto geopend worden. De autoradio-cd-speler inclusief frontje en afstandsbediening werden meegenomen.

HOOGEVEEN Gistermiddag werd er eveneens ingebroken in een op een parkeerplaats aan de Voltastraat geparkeerde personenauto. Ook hier werd het slot vernield en werd de autoradio ontvreemd.

PESSE Vannacht is er ingebroken in een personenauto die aan de Warreveen geparkeerd stond. De 27-jarige eigenaar ontdekte vanmorgen dat het slot geforceerd was en dat de autoradio en zijn portemonnee weggenomen waren.

Woninginbraak

ASSEN - Gistermiddag werd er ingebroken in een woning aan de Zonnedauwstraat. Door een raam open te breken kon de dader binnen komen. Een videocamera werd weggenomen.

Bedrijfsinbraken

ASSEN Gisteravond werd er ingebroken bij een bedrijf aan de Transportweg. Door een ruit van een deur te vernielen kon men binnen komen. Uit het bedrijf werden een televisie en een videorecorder weggenomen.

KLAZIENAVEEN Afgelopen nacht werd er ingebroken in een bouwmarkt aan de Langestraat en een fotozaak aan het Van Echtenskanaal NZ. Bij de bouwmarkt werd een glazen toegangsdeur vernield en werd er vermoedelijk gereedschap ontvreemd. Bij de fotozaak werd eveneens een glazen toegangsdeur vernield en werden er cameras weggenomen. De omvang van de buit bij beide inbraken is nog niet bekend.

GASSELTERNIJVEEN Bij het bungalowpark Hunzepark aan het Hunzepark werd afgelopen nacht bij de receptie ingebroken. Door een raam te forceren kon men binnen komen. Nog niet duidelijk is geworden of er iets ontvreemd is.

Winkeldiefstal

EMMEN Een 14-jarig meisje uit Emmen werd gistermiddag betrapt bij een winkeldiefstal. Ze nam een pakje sigaretten zonder te betalen mee. Ze kreeg een HALT-proces-verbaal.

Autobrand

MEPPEL Een 20-jarige inwoner van Meppel zag gisteravond tot zijn verbazing zijn auto spontaan vlam vatten. De man reed over de Ceintuurbaan toen zijn auto begon te sputteren. Na een aantal keren deze gestart te hebben besloot de man de auto te verlaten en naar huis te lopen. Kort hierop vloog de auto spontaan in brand waarna de brandweer deze wist te blussen. De eigenaar, die niet meer ter plaatse was, kon later ingelicht worden.

Brand in fietsenhok

BORGER Vannacht ontdekte een buurtbewoner brand in een fietsenhok op het schoolplein van de Grollemanschool aan de Schultestraat. Ter plaatse bleek dat in een af te sluiten gedeelte van het fietsenhok brand was ontstaan. In dit gedeelte werd door de school o.a. decorstukken voor het Sinterklaasfeest en de kerstmusical opgeslagen. Omdat het fietsenhok met de achterzijde is gelegen tegen de parkeerplaatsen van het Akkermaalshout werden door de vlammen vier geparkeerde autos beschadigd. De brand werd door de brandweer Borger geblust. Het fietsenhok is volledig uitgebrand. De politie gaat uit van brandstichting.

Woningbrand

NIEUWLANDE Gisteravond ontstond er een uitslaande brand in een woning aan de Julianalaan. Uit onderzoek is gebleken dat de 39-jarige bewoner bezig is geweest de kachel in de woonkamer aan te steken. De 32-jarige echtgenote die op dat moment met de kinderen in een andere ruimte bezig was hoorde op een gegeven moment haar man om hulp roepen en zag bij binnenkomst in de kamer deze in brand staan evenals de bank en de keuken. De gehele benedenverdieping van deze woning brandde uit. De man is met tweedegraads brandwonden overgebracht naar het ziekenhuis. De gehele benedenverdieping brandde uit.

Ron Reinds 06-52528707