Politie Twente

Persberichten Politie Twente 6 november 2003

Aanhoudingen na inbraak

Twee verdachten aangehouden wegens inbraak in jeugdcentrum

Goor

Woensdagmiddag 5 november kwam omstreeks 13.15 uur een melding binnen van een inbraak in een jeugdcentrum aan de Wheeme in Goor. Een getuige had gezien dat jongens geprobeerd hadden lege kratten bier uit het jeugdcentrum weg te nemen. De man sprak de jongens aan, waarop zij wegrenden in de richting van het centrum. De jongens bleken in het pand te zijn gekomen door een ruit in te slaan. Politieagenten gingen in de omgeving op onderzoek uit. Twee verdachten, beiden uit Borculo en 16 jaar, werden even later in de buurt aangetroffen en aangehouden. Een van hen had een fiets bij zich, die hij die dag gestolen bleek te hebben aan de Reggelaan in Goor. De eigenaar had hiervan reeds aangifte gedaan. Tegen de jongens wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 03-144915, 03-145090)

Snelkraak in Goor

Snelkraak in winkel in Goor; onbekend is nog of er wat is weggenomen

Goor

Donderdag 6 november werd omstreeks 03.15 gemeld dat er een snelkraak had plaatsgevonden bij een winkel aan de Voorstraat in Goor. Getuigen hadden een zilverkleurige auto voor de winkel zien staan en gezien dat iemand via een ingeslagen ruit het pand binnen ging. Even later kwam de dader naar buiten en ging er in de auto vandoor. In de winkel zijn er diverse vernielingen aangericht. Of er wat is weggenomen, is nog niet bekend. De politie stelt een onderzoek in. (bps: 03-145193)

Man gewond geraakt tijdens werk

Man gewond geraakt tijdens het laden van bomen

Beuningen

Een 35-jarige man uit Enschede was woensdagmiddag 5 november omstreeks 16.00 uur bezig om bomen op een vrachtwagen met oplegger te laden. Toen hij naast de oplegger stond, rolde een van de reeds op de oplegger geladen boomstammen op de grond en kwam daarbij op het been van de 35-jarige terecht. De man werd met vermoedelijk een beenbreuk door de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De arbeidsinspectie werd in kennis gesteld. (bps: 03-145034)

Hennepkwekerij ontmanteld

Kwekerij met 300 hennepplanten door de politie in beslag genomen

Oldenzaal

In een woning aan de Tichelstraat in Oldenzaal werd woensdagmorgen 5 november een hennepkwekerij met 300 planten aangetroffen. De stroom bleek illegaal te worden afgetapt. De bewoner, een 26-jarige vrouw uit Oldenzaal, werd aangehouden. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie nam de apparatuur en planten in beslag. Na overleg met justitie zijn deze vernietigd. (bps: 03-144327)

Gordelcontrole

Van de 378 automobilisten bleken er 21 geen gordel te dragen

Hengelo

Woensdag 5 november werd van 09.30 tot 12.00 uur een gordelcontrole gehouden op de Bornsestraat in Hengelo. In totaal werden 378 automobilisten gecontroleerd. 21 van hen droegen geen gordel en werden bekeurd. Verder werden twee bonnen uitgeschreven wegens het niet handsfree telefoneren in de auto. (bps: 03-144848)

Gebruik electrostep

Twee 14 jarige jongens betrapt op electrostep

Hengelo

Dinsdagmiddag 4 november 2003 werden door een surveillerende agent op de Industriestraat te Hengelo twee 14-jarige jongens aangetroffen op een electrostep. De jongens werden staande gehouden. Uit het gesprek met de ouders bleek dat het gebruik van de electrostep een rage aan het worden is. De electrostep valt echter onder de regelgeving van de Wegenverkeerswet onder de definitie snorfiets en dat betekent dat de step goedgekeurd dient te zijn door de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Ook zal de bestuurder van deze step moeten voldoen aan de eisen die gesteld worden aan de gebruiker van een snorfiets. De step zal verzekerd moeten zijn en de stepper moet een leeftijd hebben van 16 jaar en ouder en in het bezit zijn van een bromfietscertificaat. Bij het gebruik van een niet goedgekeurde electrostep loopt de bestuurder niet alleen kans een boete te krijgen maar ook om zijn step kwijt te raken. (03-144558)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --