Gemeente Den Helder

05-11-2003
Fietspad N250, actie is reactie!

Zoals jullie waarschijnlijk wel gezien zullen hebben heeft de provincie een stuk van het fietspad op de N250 afgesloten, omdat het fietspad te gevaarlijk is. De gemeente reageerde door in de eerstvolgende commissievergadering Stedelijk Beheer (donderdag 30 oktober) een presentatie te houden waarin de plannen, de mogelijkheden en vooral de knelpunten voor het fietspad gepresenteerd werden.

Veiligheid verbeteren
Een delegatie van de JAR was aanwezig, en hoorde het allemaal tevreden aan. De plannen zijn vergevorderd en de gemeente doet erg haar best de veiligheid van het fietspad te verbeteren. Wat begon met een oproep van de JAR op het Molenplein is uitgegroeid tot iets wat terug te vinden is op de begroting van de gemeente. Onze actie heeft succes!

Drie oplossingen
De gemeente gokt op drie oplossingen, één op korte termijn (namelijk het fietspad tijdelijk sluiten), en de twee structurele oplossingen die tegelijk het probleem rond de verkeersdrukte langs de N250 moeten oplossen, vanwege het nieuwe Nautisch Themapark Cape Holland.

Ondertussen
Ik vind het allemaal best, zolang ik maar niet over die hobbels hoef te fietsen. De gemeente huurt de beste mensen in (Bureau Stadshart en Bureau Quadrat) die komen met zeer mooie oplossingen, waarin het groen gespaard kan worden en de veiligheid aanzienlijk verbeterd wordt. Ondertussen fiets ik wel via de Kanaalweg naar school.

Kevin

kevin@jardenhelder.nl