Ingezonden persbericht

Persbericht

6 november 2003

Net4kids en salesforce.com/foundation kondigen samenwerking aan

~ Net4kids zet salesforce.com technologie in om kansarme kinderen te helpen ~

Net4kids en de salesforce.com/foundation, de liefdadigheidsinstelling van salesforce.com, hebben een samenwerkingsverband aangekondigd. Net4kids gaat salesforce.com s technologie gebruiken om kansarme kinderen een betere toekomst te bieden door donateurs en projectorganisaties samen te brengen.

Net4kids maakt gratis gebruik van de salesforce.com applicatie en zet deze in voor haar database en rapportagesystemen. Dit biedt donateurs de gelegenheid een project naar keuze te steunen en individuele rapportage te ontvangen, zodat ze precies weten waarvoor hun geld gebruikt wordt. Met een aantal nieuwe projecten en een nieuwe website www.net4kids.org kan Net4kids meer mensen betrekken bij het helpen van kansarme kinderen. Mede door de technologie van salesforce.com wordt dit mogelijk gemaakt.

Naast het linken van hun websites en andere samenwerking op technologisch gebied, zullen de twee organisaties direct samenwerken aan projecten waar kansarme kinderen centraal staan. Net4kids en de salesforce.com/foundation zullen met name hun krachten bundelen in het bieden van een veilig internetplatform waar kinderen hun muziek en video s kunnen publiceren. "Eén van de dingen die ik waardeer in salesforce.com is dat het bedrijf corporate filantropie institutionaliseert in 1% van alles wat het doet", aldus Loek van den Boog, voorzitter en oprichter van Net4kids. "We delen een gemeenschappelijke visie, namelijk dat technologie, internet en multimedia de levens van kansarme kinderen wereldwijd kunnen verbeteren. Ook maken we gebruik van hetzelfde 'business model', dat transparantie, 'accountability' en innovatie waarborgt. Met behulp van salesforce.com s technologie kunnen we het maximale halen uit onze donaties en kunnen we rapporteren over onze projecten. Hierdoor kunnen we hulp aan tienduizenden kinderen garanderen."

"De filosofie van Net4kids om, door middel van technologie individuele donateurs te verbinden met projecten, komt overeen met onze visie op customer relationship management en de geïntegreerde onderneming", aldus Marc Benioff, voorzitter en CEO van salesforce.com. "Door salesforce.com s technologie te gebruiken biedt Net4kids een hoog transparantieniveau dat beantwoordt aan de eisen van vele individuen en bedrijven die hun geld aan projecten willen geven en exact willen weten waaraan het wordt besteed."

(338 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Net4kids
Net4kids Aid Foundation is opgericht in 1999 door Anke en Loek van den Boog. De missie van Net4kids is om kansarme kinderen een betere toekomst te bieden. In essentie is Net4kids een non-profit internet 'brokerage' die donateurs en projecten, waar kinderen centraal staan, samenbrengt. Op de website www.net4kids.org biedt Net4kids potentiële donateurs de mogelijkheid direct individuele projecten te selecteren en te steunen in plaats van een algemene donatie te doen aan een organisatie. Net4kids garandeert dat 100% van de bijdrage direct terechtkomt bij het gekozen project en dat alle bijkomende kosten door Net4kids betaald worden. Donateurs krijgen via internet individuele rapportages over de projecten die ze steunen. Vice versa krijgen hulpprojecten toegang tot een groot bestand met donateurs die ze anders niet kunnen bereiken. Ze kunnen gebruik maken van de Net4kids IT-infrastructuur en worden betrokken bij alle marketingactiviteiten van Net4kids.

De focus ligt op projecten in ontwikkelingslanden in voornamelijk Afrika en Azië. Projecten moeten gericht zijn op lange termijn voordelen van kinderen en kunnen betrekking hebben op onderwijs, gezondheidszorg, drinkwater en huisvesting. Net4kids steunt momenteel projecten in Afrika (Zuid-Soedan, Ghana), Nepal (Katmandu) en India (Calcutta).

Internet staat centraal in de strategie en de activiteiten van Net4kids.

Meer informatie kunt u vinden op www.net4kids.org

Over salesforce.com/foundation
De salesforce.com/foundation is een toonaangevende stichting wat betreft het integreren van filantropie in bedrijven. Het model bestaat uit het jaarlijks doneren van 1% van de winst aan de gemeenschap en 1% van de equity aan sociale programma s. Medewerkers worden bovendien in staat gesteld 1% van hun tijd aan gemeenschapswerk te besteden. Hiermee bouwt de stichting aan een nieuw model voor bedrijven om de gemeenschap waarin ze opereren beter te kunnen bedienen. De stichting streeft er ook naar om de levens van jongeren te verbeteren door jongeren in kansarme gemeenschappen in het thuisland en in het buitenland de gelegenheid te bieden in contact te komen met technologie. De stichting werkt samen met andere bedrijven, jeugd ontwikkelingsbureaus en NGO s om een samenleving te creëren waarin kinderen, ongeacht welke sociaal-economische achtergrond, etniciteit of leerniveau ze hebben, toegang hebben tot technologie en leren hoe ze het moeten inzetten om hun leven te verbeteren. Sinds juli 2000 heeft de stichting wereldwijd 43 Community Technology centra geopend, waarmee bijna 50.000 jongeren en andere gemeenschapsleden worden bereikt, Bovendien heeft de stichting bijna 8.000 uren service verleend aan de gemeenschap met 400 vrijwillige werknemers van salesforce.com. Daarnaast biedt de stichting wereldwijd de succesvolle salesforce.com online customer relationship management applicatie aan aan meer dan 100 gekwalificeerde non-profit organisaties, waarmee ze jaarlijks honderdduizenden Euro s kunnen besparen. Meer informatie kunt u vinden op: http://www.salesforcefoundation.org

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview met de salesforce.com/foundation kunt u contact opnemen met Kim van Bokhoven of Lilian van Tongerlo bij LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0)40 235 46 00Fax: +31 (0)40 235 46 01
E-mail: kimv/lilianv@lewispr.comWebsite: http://www.lewispr.com

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview met Net4kids kunt u contact opnemen met: Veronika Uhl
E-mail: veronika.uhl@net4kids.org
Tel: +31-(0)6 54916789

Loek van den Boog
E-mail: loek.vandenboog@net4kids.org
Tel: +31-(0)6 53267611

Fax: +31-(0)20 472 4876
Website: www.net4kids.org


---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com


---