Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT APELDOORN


6 november 2003


Apeldoorn - fietser aangereden

Een 27 jarige fietser uit Apeldoorn is dinsdag omstreeks 16.45 op de Laan van Westenenk aangereden. De man fietste op het fietspad op de rotonde Laan van Westenenk/Aluminiumweg.Hij stak met de fiets de Laan van Westenenk over en werd door een grijze personenauto aangereden. Deze kwam uit de richting Europalaan. De man viel over de motorkap. De bestuurder van de grijze auto stopte, sprak even met de fietser en reed hierna verder. De fietser liep hierbij geen letsel op, maar er is wel schade aan de fiets.
De politie is op zoek naar getuigen, of de bestuurder van de grijze personenauto. Het telefoonnummer is 0900 8844.



Apeldoorn - alcoholcontrole


De politie heeft donderdagavond op de Ugchelenseweg een alcoholcontrole gehouden. Hierbij werden 22 automobilisten gecontroleerd en zijn twee bekeuringen gevallen. Een 42 jarige automobilist uit Apeldoorn blies 0,7 prom. Hem werd een rijverbod van 2 uur en een transactie van 190,- Euro uitgereikt. Een 55 jarige Apeldoorner blies 0,6 prom. Aan hem werd eveneens een rijverbod van 2 uur en een transactie van 190,- Euro uitgereikt.
Verder werd een bekeuring uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel (40 Euro) en voor het niet dragen van de helm op de bromfiets (40 Euro).



Apeldoorn - snelheidsduivel is rijbewijs kwijt


Door medewerkers van het Politieteam Verkeershandhaving werd gezien dat een 40 jarige automobilist uit Harderwijk wel erg hard reed over de Amersfoortseweg. Men trachtte de snelheid te meten, maar de automobilist bleef erg hard rijden. Uiteindelijk kon de snelheid gemeten worden: 147 km/uur, waar 80 km/uur is toegestaan. Binnen de bebouwde kom in het 70 km-gebied reed de man 106 km/u. Op de Soerenseweg kon men de man laten stoppen. Het rijbewijs is ingevorderd en proces verbaal wordt opgemaakt.



Apeldoorn - autodief aangehouden


Bij de politie kwam omstreeks 01.00 uur een melding binnen dat er vanaf de Zwaansprengweg een Volkswagen Golf was gestolen. De politie zag deze auto enige tijd later rijden op het Stationsplein. De bestuurder, een 20 jarige Lochemmer, werd aangehouden terzake diefstal van een auto. Op het bureau bleek dat de man niet in bezit is van een rijbewijs. Het is niet duidelijk hoe de man in de auto is gekomen. Aan de auto is geen schade aangetroffen. Proces verbaal wordt opgemaakt.



Apeldoorn - preventieproject autoinbraken


In het kader van het preventieproject autoinbraken zijn door de Stadswachten dinsdag op diverse locaties in Apeldoorn ongeveer 200 personenauto's gecontroleerd op het achterlaten van waardevolle spullen in de auto. In de meeste auto's werden geen waardevolle spullen aangetroffen, maar op de Carpoolplaats Zutphensestraat stonden vier auto's met waardevolle goederen.
Door de Stadswachten werden alle personenauto's voorzien met flyers over het project en nuttige tips.



Lieren - diefstal zadels


In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken bij het Ponycentrum aan het Kanaal Zuid. Er werd een raam geforceerd van de zadelkamer. Hier werden zeven zadels weggenomen.



Apeldoorn - jongens mishandeld / getuigenoproep


Woensdagmiddag, omstreeks 12.50 uur zijn twee jongens van 12 jaar op de Arnhemseweg mishandeld. Zij fietsten op de Arnhemseweg richting Beekbergen. Uit de 1e Wormenseweg komen twee andere jongens achter hen fietsen en schoppen een van de 12 jarigen tegen de fiets. Hij kan op de fiets blijven. Dan gaan de twee voor de 12 jarigen fietsen en dwingen de andere 12 jarige te stoppen. Deze krijgt zes flinke vuistslagen vol in het gezicht. Een tot nu toe onbekend gebleven man ziet het voorval en houdt degene die geslagen heeft vast, zodat de 12 jarigen door kunnen fietsen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie, Met name de getuige die verdachte vasthield wordt verzocht zicht te melden op telefoonnummer 0900 8844.



Apeldoorn - hennepkwekerij opgerold


De politie heeft dinsdagmorgen in een woning aan de Vlinderstraat een hennepkwekerij opgerold. Op de zolder van de woning werd een professioneel ingerichte kwekerij aangetroffen met 305 planten. De bewoonster, een 39 jarige inwoonster uit Beekbergen, deed vrijwillig afstand van alle goederen. Door Nuon werd geconstateerd dat de stroom illegaal was afgetapt. De politie heeft samen met de Stadswachten de kwekerij ontruimd en de goederen zullen worden vernietigd.
Tegen de bewoonster wordt proces verbaal opgemaakt.'



Apeldoorn - snelheidscontrole


Bij een snelheidscontrole, gehouden op woensdag van 11.55 tot 15.50 uur op de Prins Willem Alexanderlaan, zijn 2196 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 128 bestuurders harder van de max. toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/u.



Apeldoorn - verkeerscontrole


Woensdag is er van 13.30 tot 15.30 een verkeerscontrole gehouden op de Asselsestraat en Germanenlaan. Er werd vooral aandacht besteed aan de veiligheid van kinderen in personenauto's (gordel / autostoeltje). Er werd 18 maal bekeurd voor het niet dragen van de autogordel, een bromfietser werd bekeurd voor het niet dragen van de helm en een automobilist werd bekeurd voor het links rijden langs de vluchtheuvel.



Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58




---- --