Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE



6 november 2003



Epe - onder invloed


Bij de politie kwam vannacht omstreeks 01.45 een melding binnen dat een bedrijfsauto een lantaarnpaal omver had gereden op de hoek Hoofdstraat/Bloemstraat. Door de politie werd de auto afgesloten aangetroffen, maar de bestuurder was niet te bekennen. Deze werd even later aangetroffen aan de Beekstraat. De man, een 35 jarige Apeldoorner, rook naar alcohol en hij werd aangehouden. Op het bureau blies de man 1,6 prom. Hierop werd het rijbewijs ingenomen. De man ontkent dat hij de bestuurder was geweest en dat iemand anders zou hebben gereden met zijn auto. De politie stelt een nader onderzoek in.



Oldenbroek - auto in sloot


Een 26 jarige automobilist uit Oldebroek is woendag omstreeks 18.05 uur op de Verlengde Looweg met zijn auto in de sloot beland. De man reed vanuit Oldebroek over de Zuiderzeestraatweg en bij de Verlengde Looweg wilde hij rechtsaf naar 't Loo, maar mistte de afslag en kwam met zijn auto in de links van de Verlengde Looweg gelegen sloot terecht. De man bleek te hebben gedronken en blies 2,1 prom. Het rijbewijs is ingevorderd en een rijverbod voor 11 uur is uitgereikt.



Wezep - diefstal uit woning


In een woning aan de Prinses Margrietlaan is ingebroken. Dit is waarschijnlijk gebeurd tussen 19.15 en 22.30 uur. De dader(s) heeft een raam opengebroken en eenmaal binnen is een onbekende hoeveelheid sieraden en een kluis weggenomen. De politie stelt een buurtonderzoek in en is op zoek naar getuigen. Zij kunnen zich melden op telefoonnummer 0900 8844.



Putten - diefstal autobanden


In de nacht van dinsdag op woensdag is bij een garagebedrijf aan de Stationsstraat van een personenauto vier autobanden inclusief lichtmetalen velgen weggenomen. Door de dader(s) was de auto op vier melkkratjes geplaatst. De politie heeft de zaak in onderzoek en zoekt getuigen. Telefoonnummer 0900 8844.



Putten - woninginbraak


Uit een woning aan de Hiebendaallaan is woensdagmorgen tussen 08.00 en 13.00 uur een laptop weggenomen. Men wist in de woning te komen door een raam open te breken.



Putten - aanhouding na vernieling


De politie heeft woensdagavond om 23.30 uur een 31 jarige Puttenaar aangehouden nadat hij in een horecagelegenheid aan de Kerkstraat een conflict had en het inventaris vernielde. Na het opmaken van het proces verbaal is de man in vrijheid gesteld.



Oldebroek - gestolen vrachtwagen met oplegger aangetroffen


Woensdag om 09.00 uur is op de parkeerplaats Vossenberg aan de A28 onder Oldebroek een gestolen vrachtwagen met oplegger aangetroffen. De combinatie was zondagavond in Winschoten ontvreemd.



Nunspeet - diefstal uit bedrijf


Bij een garagebedrijf aan de Industrieweg is door onbekenden in onbewaakt ogenblik een onbekend geldbedrag weggenomen. Dit is gebeurd op woensdagmiddag, waarschijnlijk tussen 12.00 en 16.30 uur.



Harderwijk - tasjesroof


Van een 78 jarige inwoonster uit Harderwijk is woensdag omstreeks 14.20 de handtas weggenomen. Zij fietste op de Hierdenseweg en werd ingehaald door een bromscooter met daarop twee personen. Degene die achterop zat pakte in het voorbijrijden haar tas uit de fietsmand. Later die middag werd de tas in de Multatulistraat teruggevonden. Het geld uit de portemonnee was verdwenen. De politie verzoekt getuigen zich te melden op 0900-8844.



Harderwijk - niet handsfree bellen


Een 38 jarige automobilist uit Harderwijk is woensdag om 14.15 uur op de Verkeersweg bekeurd voor het niet handsfree bellen. De bekeuring bedraagt 136,- Euro.



Harderwijk - man valt van vrachtwagen


Woensdag even voor 12.00 uur is een 34 jarige man uit Ermelo bij een bedrijf aan de Verkeersweg van een stilstaande vrachtwagen gevallen. De man was twee silo's aan het laden op zijn vrachtwagen. Hij stond met zijn voet op een handvat. Dit handvat brak af en hij viel. De man liep hierbij een hoofdwond op en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.



Harderwijk - verkeerscontrole


Door de politie is woensdagavond een verkeerscontrole gehouden op de Oranjelaan. Hierbij zijn de volgende bekeuringen uitgeschreven: negen maal voor rijden door rood licht, 19 maal defecte verlichting fiets, een maal blauw neonlicht onder de scooter en een maal voor het voeren van mistlichten.
Bij snelheidscontroles op de Alberdingk Thijmlaan en Voldellaan zijn woensdagmiddag tussen 15.00 en 16.15 uur dertig voertuigen gecontroleerd. Hierbij is een automobilist bekeurd voor het niet dragen van de autogordel a 40 Euro.



Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --