Ingezonden persbericht

Persbericht

6 november 2003

Europees partnership tussen Yamaha Corporation en Netsize Group voor de lancering van mobiele ringtones

Yamaha Corporation, wereldwijd leider in de muziekindustrie en met meer dan 3,4 miljoen abonnees één van de belangrijkste aanbieders van mobiele ringtones in Japan, heeft Netsize Group gekozen voor de distributie van haar mobiele content in Europa.

Voor het einde van het jaar zal Yamaha een groot aantal ringtones aanbieden in Duitsland, Nederland en België. Vervolgens lanceren ze hun diensten in Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje, Italië en andere Europese landen. De ringtones zijn geschikt voor de meeste mobiele telefoons. Promotie van de content gebeurt via de diverse gedrukte media, het internet en WAP-kanalen.

Door de samenwerking met Netsize beschikt Yamaha over een zeer geavanceerd contentplatform en het grootste netwerk (Premium SMS, Premium WAP, enz). Zo beheert Yamaha haar eigen catalogus en biedt het bedrijf haar diensten aan in alle Europese landen, rekening houdend met de lokale mogelijkheden en gedragscodes.

"Wij waren erg onder de indruk van de capaciteiten van Netsize. Zij bieden ons de vereiste kwaliteit voor onze introductie in Europa. Wij zijn een exclusieve producent van de SMAF format chips die in veel mobiele apparaten zijn verwerkt en wij zijn actief in de gehele muziek-waardeketen. Het betreden van de fast moving multimedia markt is een goede strategische zet voor ons," aldus Keith Taniguchi, General Manager Digital Contents Business Division of Yamaha Corporation.

Philippe Bornstein, Corporate VP of Business Development van de Netsize Group: "Het is voor ons een voorrecht deel uit te maken van Yamaha s Europese mobiele strategie. In een one-stop aanbod leveren wij het platform ( the vending machine ), de premium SMS- en WAP- verbindingen, kennis van lokale markten en de projectcoördinatie. Deze overeenkomst bevestigt ons streven om de ideale partner te zijn voor toonaangevende wereldwijde spelers op het gebied van muziek & ringtones, logo s, (java) games, grote internationale merken en andere content providers, om zo alle Europese mobiele gebruikers en operators te bereiken."

(318 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE:

Over Yamaha Music Corporation
Yamaha Corporation in Japan is s werelds grootste producent van een volledige lijn muziekinstrumenten en een toonaangevende producer van audio/visual producten, halfgeleiders en andere computergerelateerde producten, sportartikelen, huishoudelijke apparaten en meubels, specialistische metalen, machine gereedschappen en industriële robots.

Yamaha heeft naast talloze verwante bedrijven in Japan, 44 dochterondernemingen en kantoren in overzeese markten. Voor meer informatie over Yamaha kunt u kijken op: http://www.global.yamaha.com.

Over Netsize Groep

Met een omzet van meer dan 40 miljoen Euro in 2002, is Netsize Group Europees marktleider in het aanbieden van oplossingen in mobiele diensten voor business en entertainment. Netsize ondersteunt bedrijven bij de implementatie van draadloze diensten waarmee ze hun omzet, klantrelaties en naamsbekendheid vergroten en de bedrijfsefficiency optimaliseren.

Netsize-klanten profiteren van bi-directionele netwerkverbindingen met meer dan 50 mobiele operators wereldwijd die toegang geven tot meer dan 400 miljoen mobiele eindgebruikers. Zo beschikken ze over premium mobile billing en een uitgebreide catalogus van mobiele applicaties en content, zoals premium content, multimedia oplossingen en toegang tot bedrijfsapplicaties. Netsize levert de content zowel via SMS, MMS, Java, Browsing (WAP, iMode®, Vlife, ...) als IVR kanalen.

Dankzij deze oplossingen en met de ondersteuning van lokale Netsize-teams, gevestigd in diverse landen, kunnen klanten en partners wereldwijd mobiele diensten introduceren, terwijl deze toch zijn toegespitst op de specifieke behoeften van ieder individueel land. Zo is er in elk land aangepaste ondersteuning voor zowel technologische mogelijkheden, marketing en billing, als voor back office diensten zoals, third party billing , online traffic statistieken, meertalige helpdesks, white label content en digital rights management.

Reeds actief in 16 Europese landen, breidt Netsize uit naar Centraal Europa, Latijns- en Noord Amerika, Azië, Afrika en het Midden Oosten. Netsize heeft wereldwijd een groot team van getrainde professionals klaarstaan voor haar klanten. Sinds de oprichting in 1998, heeft Netsize voor meer dan 700 klanten mobiele diensten gelanceerd en beheerd.

Voor meer informatie surf naar www.netsize.com

Contact:
LEWIS, het ICT PR bureau:
Yvonne van Bokhoven/ Lilian van Tongerlo
Tel: +31 (0) 40 235 46 00Fax: +31 (0) 40 235 46 01 Email: yvonnev/lilianv@lewispr.comWeb site: www.lewispr.com

NETSIZE NEDERLAND
Sharon Harris
Tel. + 31 (0)10 2663300Fax: + 31 (0) 10 2663350
E-mail: sharris@netsize.comWebsite: www.netsize.nl


---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com


---