Ingezonden persbericht

Persbericht

6 november 2003

Creëer je persoonlijke telefoon in slechts enkele seconden

~ met 'fone styla' kunnen gebruikers beelden, logo's en screen savers downloaden vanaf hun PC en direct doorsturen naar hun telefoon ~

Eigenaren van telefoons die geschikt zijn voor Bluetooth kunnen hun mobiele telefoons nu sneller dan ooit naar hun eigen smaak samenstellen met hoge kwaliteit screen savers en achtergrondbeelden.

TDK Systems Europa heeft een Bluetooth oplossing ontwikkeld, waarmee gebruikers met één muisklik foto's en andere beelden van het internet kunnen versturen. Bij reguliere SMS diensten duurt dit een aantal minuten, terwijl bij fone styla het beeld binnen een paar seconden op de telefoon verschijnt.

'fone styla' van TDK Systems speelt in op de trend van het uitwisselen van logo's, wallpaper en ringtones op mobiele telefoons. Het grootste voordeel van de fone styla is dat gebruikers niets hoeven te betalen voor deze service, omdat het hier geen premium SMS dienst betreft. Het beeld dat rechtstreeks vanaf de PC is gestuurd naar de telefoon, heeft exact dezelfde kleur, dezelfde kwaliteit en hetzelfde uiterlijk als het origineel.

De fone styla kit bestaat uit een plug-in Bluetooth USB Adaptor, software en twaalf hoge kwaliteit afbeeldingen in kleur, waaronder karikaturen van bekende personen en populaire cartoons. De bijgevoegde Content Manager software configureert de beelden tijdens het downloaden automatisch, zodat ze op het mobiele scherm van de gebruiker passen. Bovendien kunnen gebruikers met de USB Adaptor tekstberichten en e-mails vanaf de PC versturen. Daarnaast kunnen ze op het internet surfen door gebruik te maken van hun mobiele netwerk.

Op dit moment ontwikkelt TDK Systems een content portal voor fone styla. Deze zal exclusief aan de gebruikers van de fone styla aangeboden worden.

De portal, gepland voor 2004, zal nog meer karikaturen van bekende personen, cartoons en premium content leveren. Leden hebben een ruime keuze aan muziekclips, ringtones, spelletjes en andere multimedia content, die helemaal is afgestemd op hun persoonlijke smaak. In de Content Manager software zit een applicatie ingebouwd die gebruikers automatisch attent maakt op de beschikbaarheid van nieuwe content.

"Het persoonlijk maken van je telefoon is een integraal onderdeel geworden van de mobiele cultuur, maar het kan teleurstellend zijn wanneer het beeld waarvoor je betaald hebt, er heel anders uitziet op het moment dat je het ontvangt," zei Nick Hunn, managing director bij TDK Systems Europa. "fone styla zorgt ervoor dat je krijgt wat je ziet. Het garandeert ook dat mensen die een Bluetooth functionaliteit op hun mobiele telefoon hebben, op een leuke en eenvoudige manier het uiterste uit de nieuwe technologie kunnen halen."

De draadloze adaptor en software kunnen ook gebruikt worden om een laptop of PC met andere Bluetooth randapparatuur en accessoires te verbinden, zoals toetsenborden en muizen.

Het merendeel van de mobiele Bluetooth telefoons met kleurenscherm, waaronder Nokia 3650, 7650, Siemens S55, Sony Ericsson T68, T68i, T610 en P800, profiteren van fone styla en de content portal. Details over compatibiliteit zijn beschikbaar op www.tdksystems.com/fonestyla

fone styla is compatibel met vrijwel alle typen laptops en desktop PC's en werkt onder Windows 98, ME, 2000 en XP. De uitvoering van de fone styla is gepolijst titanium met een groene afwerking. Het product is verkrijgbaar onder andere bij http://www.mobileplaza.nl en toonaangevende computer- en mobiele telefoonverkooppunten voor een adviesprijs van 57 Euro exclusief BTW.

(537 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over TDK Systems Europe
TDK Systems Europe is een divisie van de TDK Corporation en is gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van producten voor de draad- en draadloze markt. TDK Systems Europe is opgericht in 1997 en heeft 65 medewerkers in dienst op haar hoofdkantoor in Londen. Het bedrijf beschikt over aanvullende faciliteiten in Stockholm, Nederland en Duitsland.

Als één van de eerste ontwikkelaars van LAN en Modem PC kaarten, is TDK Systems een belangrijke speler op het gebied van GSM connectiviteit en levert haar componenten op dit moment aan de meeste grote GSM handset-fabrikanten.

Het inzicht in zowel de PC- als de telecomwereld plaatst TDK Systems in een unieke positie om de draadloze markt mede verder te ontwikkelen. Het bedrijf is één van de oprichters van het Bluetooth Consortium en houdt zich bezig met onderzoek naar en de ontwikkeling van oplossingen voor de volgende generatie draadloze netwerken. Alle ontwerpen van TDK Systems zijn erop gericht om van draadloze applicaties praktische eindgebruikeroplossingen te maken die optimale compatibiliteit en interoperabiliteit bieden.

Meer informatie over TDK Systems kunt u vinden op www.tdksystems.com

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Lilian van Tongerlo of Kim van Bokhoven van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0)40-235 46 00Fax: +31 (0)40-235 46 01
E-mail: lilianv/kimv@lewispr.comhttp://www.lewispr.com

Voor meer informatie over TDK Systems kunt u contact opnemen met Ad Neefs, TDK Systems Europe: Tel:+31 (0) 655752828
Email: ad.neefs@tdksys.com


---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com


---