Ingezonden persbericht

SeeBeyond: einde tijdperk van 'proprietary' integratiesoftware aangebroken

webMethods-klanten kunnen met 'dollar-for-dollar'-campagne overstappen op ICAN 5.0-producten

Hoofddorp, 6 november 2003 - SeeBeyond (Nasdaq: SBYN), dat onlangs het eerste open integratieplatform voor composite application development lanceerde, start een campagne voor webMethods-klanten om over te stappen op producten van SeeBeyond ICAN 5.0 Suite. Klanten van webMethods kunnen hun bestaande softwarelicenties van webMethods omzetten in licenties voor producten van de ICAN-suite op basis van 'dollar-for-dollar'. SeeBeyond ruilt met de 'Can't Wait to Integrate'-campagne de waarde van webMethods-softwarelicenties één-op-één om voor softwarelicenties van producten uit de ICAN-suite.

ICAN 5.0 is de eerste volledig geïntegreerde, J2EE-gecertificeerde integratiesuite die alle noodzakelijke open technologiestandaarden ondersteunt voor de integratie van mensen, processen en systemen, zowel binnen als buiten organisaties. Met ICAN 5.0 voorkomen bedrijven de gebruikelijke, inefficiënte lappendeken van integratie. Veelvoorkomende problemen zijn bijvoorbeeld business logic die niet uitwisselbaar of herbruikbaar is, diverse afzonderlijke oplossingen voor bedrijfskritische integratiefuncties, en business- en technische teams die niet kunnen samenwerken. ICAN 5.0 biedt geavanceerde integratiefuncties, door SeeBeyond zelf ontwikkeld, en niet verkregen door overnames van specifieke bedrijven.

SeeBeyond is het volledig eens met Jim Ivers, Senior Director Product Marketing bij webMethods, die onlangs in InternetWeek (14 oktober 2003) zei: "Klanten vertellen ons luid en duidelijk dat de ondersteuning van 'proprietary' technologie het eind van haar natuurlijke levenscyclus heeft bereikt en dat ze op zoek zijn naar servicegeoriënteerde architecturen."

Als reactie op de recente overnames door, en de veranderingen in het technologiemanagement bij webMethods zegt Ronald Schmelzer, analist van ZapThink LLC: "Het heeft er alle schijn van dat webMethods belangrijke, noodzakelijke wijzigingen in haar productstrategie aanbrengt. Dat is nodig omdat het bedrijf anders, net als destijds de Titanic, recht op een ijsberg afvaart."

Janelle Hill, Programme Director Integration & Development Practice bij META Group, zegt over de verschuiving in de markt van bedrijfseigen architecturen naar open standaarden: "SeeBeyond, dat al in 2000 de enorme potentiële impact van webservices op de EAI-markt zag, was de enige integratiespecialist die zich toelegde op het omzetten van zijn bedrijfseigen producten naar op open standaarden gebaseerde oplossingen. De onlangs gelanceerde ICAN 5.0-suite is het resultaat van deze vooruitziende blik."

SeeBeyond helpt klanten om een volledig geïntegreerd raamwerk van services op te zetten voor het ontwikkelen van composite applications. SeeBeyond is vandaag al in staat bestaande logica over te zetten naar webservices. Het nieuwe integratieplatform ICAN 5.0 gaat aanzienlijk verder dan Enterprise Application Integration en biedt meer openheid, portabiliteit en gebruiksgemak, en een betere performance dan concurrerende oplossingen.

"Bij Syngenta willen we een servicegeoriënteerde architectuur implementeren, waarbij we business logic gebruiken als services die samen een volledig bedrijfsproces vormen", zegt Jeff Brown, Hoofd Global Strategy and Architecture bij Syngenta. "Webservices bieden een gestroomlijnde en standaardbenadering voor het genereren en beheren van deze services. Met eInsight Business Process Manager 5.0 kunnen we deze processen en services sturen en stroomlijnen om onze efficiency en klanttevredenheid te vergroten. ICT is voor ons geen keurslijf is, maar een stimulans om de flexibiliteit en het eindresultaat te verbeteren."

Het 'Can't Wait to Integrate'-aanbod geldt tot en met 30 maart 2004.

Ingezonden persbericht