AXA Verzekeringen

AXA Art Gallery in ontvangsthal

6 november 2003

De ontvangsthal van het AXA hoofdkantoor in Utrecht is sinds kort het toneel van een permanente expositieruimte voor kunstenaars. De eerste expositie is inmiddels een feit. Er zijn werken te zien van Frits Kloppers (bronzen beelden) en André Smit (schilderijen).

In de permanente expositieruimte kunnen kunstenaars afwisselend hun werk tentoonstellen. Het betreffen geen verkoopexposities. AXA geeft talentvolle kunstenaars op deze manier de kans op gratis exposure en geïnteresseerden kunnen bij AXA navraag doen naar de gegevens van de betreffende kunstenaars. Bovendien wordt de ruime ontvangsthal met dit initiatief een prettiger verblijfplaats.

DREDD

In augustus 2002 startte André Smit als DREDD met het schilderen van 339 schilderijen. De omvang van zijn oeuvre is bij aanvang bepaald. De reeks begint bij 339, nummer één is het sluitstuk. Alle schilderijen hebben hetzelfde formaat: 70 x 95 cm. Omdat zijn productie ongeveer twaalf schilderijen per jaar bedraagt, zal zijn carrière 28 jaar beslaan. Op http://www.dredd.nl kunnen de werkzaamheden van deze kunstenaar worden gevolgd. Op de site zijn zowel de voltooide schilderijen als DREDDS 'werk in uitvoering' te zien. De tentoonstelling bij AXA is de eerste expositie van DREDD.

Frits Kloppers

Frits Kloppers studeerde in 1983 af aan de academie voor beeldende kunst in Rotterdam. Hij brak in 1995 door tijdens de jaarlijkse kunstbeurs in Stedelijk Museum Schiedam waar hij de VSB-Publieksprijs kreeg. Hij laat in zijn beelden details weg, maar laat toch de essentie van zijn bedoeling voor zich spreken. 'Ik ben ervan overtuigd dat mijn beelden de toeschouwer een spiegel voorhouden waarin men iets van zichzelf zal ontdekken, waarvan men zich voordien niet bewust was.'

Op de foto enkele kunstwerken uit de ontvangsthal van het hoofdkantoor van AXA in Utrecht.