KPN kiest Aladdin/VeriSign voor beveiliging netwerktoegang telewerkers

Gezamenlijke oplossing geïntegreerd in KPN's managed security services

IJsselstein, 6 november 2003 - Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), leverancier van beveiligingsoplossingen voor software en internet-content, en VeriSign maken bekend dat KPN hun gezamenlijke PKI- en toegangsbeveiliging opneemt in haar aanbod managed security services. Deze combinatie bestaat uit Verisign's Managed PKI (MPKI) services en Aladdin's eToken. De telecomprovider wil door het gebruik van PKI in combinatie met de elektronische USB-sleutel haar klanten een krachtige toegangsbeveiliging bieden voor telewerkers.

Een PKI-infrastructuur maakt veilige elektronische transacties en communicatie met telewerkers over het internet mogelijk. Telewerkers hebben met de VeriSign/Aladdin-oplossing alleen toegang tot de bedrijfsgegevens met hun persoonlijke eToken. Op deze USB-sleutel worden login-gegevens opgeslagen, zoals bijvoorbeeld digitale certificaten. De toegang tot het bedrijfsnetwerk is onmiddellijk geblokkeerd wanneer de eToken wordt verwijderd uit de USB-poort van de computer of het toetsenbord.

Door de implementatie van de VeriSign/Aladdin-infrastructuur worden administratieve taken sterk gereduceerd. Met name de productie, distributie, vernieuwing en herroeping van certificaten is zonder deze infrastructuur een arbeidsintensief proces. Tegelijkertijd verzekert de oplossing bedrijven ervan dat degene die inlogt ook daadwerkelijk de telewerker is die toegang mag hebben tot de informatie. Deze persoon beschikt namelijk over de sleutel en de bijbehorende pincode.

"Na een uitgebreide evaluatie van meerdere leveranciers heeft KPN uiteindelijk gekozen voor VeriSign en Aladdin omdat het de meest complete beveiligingsoplossing is", zegt Peter Moll, Product Manager van KPN. "Door te kiezen voor deze kosteneffectieve beveiliging, halen we optimale veiligheid én gebruiksvriendelijkheid in huis. Hierdoor zijn wij in staat onze klanten managed security oplossingen te bieden met de zekerheid dat hun bedrijfskritische gegevens optimaal beveiligd zijn tegen ongeautoriseerde toegang door derden."

Over Aladdin
Aladdin Knowledge Sytems (Nasdaq: ALDN), gevestigd in Tel Aviv (Israël), houdt zich als internationaal marktleider op het gebied van internet- en softwarebeveiliging bezig met oplossingen voor een veilig gebruik en veilige distributie van digitale content: van applicatiesoftware tot en met internetgebruik en -toegang. Aladdins klanten zijn software-vendors en organisaties die hun medewerkers een veilige toegang tot het internet bieden, inclusief bescherming van de eigen bedrijfsinformatie en -productiviteit. Meer informatie is te vinden op Aladdins website www.eAladdin.com of via de Benelux-vestiging van Aladdin in IJsselstein.

Over VeriSign
VeriSign, Inc (Nasdaq: VRSN) levert bedrijfskritische infrastructurele diensten om telecommunicatienetwerken en het Internet veilig en betrouwbaar te maken. Meer informatie is beschikbaar via www.verisign.com



Ingezonden persbericht