Time : 2:37:32 PM
Date : Thursday, November 06, 2003
Sender Name: KPMG

Overname van KPMG Actuarissen door AON Belgium.

Brussel, 05 november 2003. KPMG bevestigt dat de afdeling KPMG Actuarissen, die tot de groep KPMG Assurance and Advisory Services behoort, per 03 november 2003 overgenomen wordt door AON Belgium. KPMG Actuarissen heeft zich in de laatste 10 jaar ontwikkeld tot een toonaangevend adviseur op het vlak van berekening en evaluatie van pensioenplannen en andere extra legale voordelen. Door de nieuwe wet deugdelijk bestuur, die de bedrijfsrevisoren verbiedt bepaalde niet-audit diensten aan te bieden die de onafhankelijkheid in het gedrang kunnen brengen, waaronder het aanbieden van actuariële diensten, werd de verdere ontwikkeling van KPMG Actuarissen sterk gehinderd. Het is een feit dat in het verleden vooral audit cliënten een beroep deden op deze bijkomende dienstverlening. Eerder maakte KPMG de verkoop bekend van KPMG Consultants aan Unisys Corporation.
Beide transacties maken integraal deel uit van het plan van KPMG om maximaal tegemoet te komen aan de bepalingen van de nieuwe wet deugdelijk bestuur om zodoende de onafhankelijke positie van de revisoren te verstevigen.
KPMG maakt een duidelijke scheiding tussen het aanbieden van audit diensten en niet-audit diensten en dit volgens de bepalingen opgelegd door de wetgever.
Audit diensten omvatten het klassieke werk dat uitgevoerd wordt door KPMG Bedrijfsrevisoren en dat vooral toegespitst is op de wettelijke controle opdrachten zoals voorzien door de wet op de vennootschappen. Niet-audit diensten zijn de belastingadviezen die verleend worden door KPMG Belastingconsulenten en daarnaast de bedrijfsadviezen die verleend worden door KPMG Advisory Services.
KPMG Belastingconsulenten verleent advies en praktische bijstand aan nationale en internationale bedrijven, hun aandeelhouders en kaderleden, en dit op het vlak van vennootschapsbelasting, personenbelasting en indirecte fiscaliteit.
Een team van hooggekwalificeerde adviseurs combineert een doorgedreven algemene fiscale kennis met specialistische kennis op twee niveaus.
Enerzijds de kennis, eigen aan bepaalde sectoren, die optimaal aangewend wordt door permanent overleg in multidisciplinair samengestelde industriegroepen en anderzijds de kennis van zeer specifieke domeinen van de fiscaliteit.
KPMG Advisory Services omvat de organisatie- en bedrijfsadviezen zoals onder meer: financieel risico beheer, informatie risico beheer, forensische diensten, corporate finance, interne audit, boekhoudkundig advies en alle adviezen met betrekking tot bedrijfsbeheer en bedrijfsorganisatie.
Alle adviezen met betrekking tot informatie technologie applicaties, vroeger gekend onder de benaming consulting, werden zoals eerder gemeld, afgestoten.

Contact:
Jos Hermans
Directeur Marketing & Corporate Communications
Tel: 02/708 36 04
jos.hermans@kpmg.be