Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK



6 november 2003 middag



Doetinchem - diefstal bij bloemerie


Afgelopen nacht hebben onbekenden het hek geforceerd van een bloemerie aan de Rozengaardeweg. Hierna nam men o.a 2 houten tafels, een doos met vaasjes enkele olielampen en twee bakken viooltjes meegenomen.



Aalten - Dinxperlo - verlichtingscontrole


De politie gaat met ingang van maandag 10 november streng controleren op het gebruik van de verlichting. Met name het gebruik van de fiets- en bromfietsverlichting zal hierbij de aandacht krijgen. Tevens zal er gecontroleerd worden op het onjuist voeren van verschillende soorten verlichting, zoals mistlichten e.d. In de afgelopen weken zijn er op alle basisscholen binnen Aalten / Dinxperlo i.s.m. de lokale afdelingen van 3 VO fietscontrole's uitgevoerd.



Groenlo- aanrijding met gewonden


Vond omstreeks 10.40 uur op de Winterswijkseweg een aanrijding met beknelling plaats, waarbij 4 gewonden vielen. Een 37-jarige automobliste was met haar 28-jarige passagier de weg aan het zoeken en had alle aandacht voor de verkeersborden. Plotseling zagen zij de oprit naar de Twenteroute, waar zij naar toe moesten. Bij het oprijden zagen zij echter een auto uit de richting Groenlo over het hoofd. Bij de aanrijding die volgde raakte de 23-jarige Winterswijkse passagier bekneld terwijl zijn 19-jarige broer aan het gezicht gewond raakte. Door de klap van de aanrijding de auto van de Winterswijkers tegen een voorgesorteerde auto (gegevens niet bekend). De brandweer Groenlo hielp bij het bevrijden van het slachtoffer uit de auto en de gealarmeerde ambulances zorgden voor het gewonden transport. De Duiste bestuurster liep brandwonden aan haar hand op van de airbag, haar passagier had nekklachten.
De Winterswijkse passagier liep heupletsel op.
De kruising is lange tijd afgesloten geweest en Rijkswaterstaat sloot de afrit van de Twenteroute.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52




---- --