Gemeente Leeuwarden

Penning voor inzet Friese filmwereld

Filmfestival2003_penning_jan Bestuurslid Jan van der Hoek van het Noordelijk Film Festival (NFF) kreeg gisteravond de Penning van verdienste van de gemeente Leeuwarden uitgereikt. Burgemeester Margreeth de Boer overhandigde hem het kleinood voor zijn jarenlange inzet voor het NFF en het Centrum voor Film in Friesland.

Van der Hoek stond aan de wieg van het Fries Film Festival en het Centrum voor Film in Friesland. Als medeoprichter werd hij een stuwende kracht binnen de Friese filmwereld. Met de penning toont het college van burgemeester en wethouders haar waardering voor zijn werk. Van der Hoek treedt na het lopende festival terug als bestuurslid.

In maart nam Jan van der Hoek afscheid van de gemeente, hij werkte bij de Sector Communicatie. Maar afscheid nemen van het vak kan hij nog niet; hij de communicatie rond de verbouw van het Leeuwarder Stadhuis.

Tot zondag 9 november zijn er tientallen films in de zalen van Stadsschouwburg De Harmonie te zien. Kijk voor meer informatie over het festival op de site.