3e persbericht van 6 november 2003

Eindhoven 06-11-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie zoekt getuigen

Woensdag rond 12.15 uur is in de Heuvel Galerie een politieman meerdere keren lastig gevallen door een man. De politieman was in zijn vrije tijd met zijn vriendin aan het winkelen in de binnenstad van Eindhoven. Hij werd opgemerkt door de man die in het verleden door de agent geverbaliseerd was. Dit was voor hem kennelijk aanleiding om de agent te beledigen en te treiteren. Hij bleef de agent voortdurend hinderen en daagde hem uit. De agent kon niet aan de man ontkomen. Winkelend publiek merkte dit voorval op. Een man kwam tussenbeide en probeerde de agent van de lastpak te verlossen. Toen hem dat zelfs bij een tweede maal niet lukte greep ook een vrouw in. Gezamenlijk lukte het toen om de agent te ontzetten zodat hij verder kon.

De politie is nu op zoek naar de getuigen die geholpen hebben en naar hen die deze voorvallen gezien hebben. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche binnenstad Eindhoven tel. 0900 8844.

Eindhoven: Snelheidscontrole

Donderdagmiddag tussen 15.45 en 17.00 uur heeft de politie op de Karel de Grotelaan een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 12 bestuurders bekeurd. De snelste reed 65 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Eindhoven: Tas gestolen

Donderdagmiddag rond 16.30 uur is op de Havensingel de tas gestolen van een vrouw van 37 uit Geldrop. De vrouw liep naar haar auto. Een jongen kwam hard naar haar toelopen en rukte haar handtas uit haar handen. De dader stapte vervolgens achterop een gereed staande scooter . De scooter verdween richting het Eindhovens kanaal. In de tas zaten onder meer de portemonnee van het slachtoffer , haar rijbewijs, enkele bankpasjes en een gsm.

Best: Hennepkwekerijen ontmanteld

De politie heeft donderdag op vier locaties bij woningen aan de Vogelskers en bij een woning aan de Kruisparkweg hennepkwekerijen opgerold. Op de Vogelkers werden in totaal bij drie kwekerijen1550 henneplanten aangetroffen en op een plaats een hennepdrogerij met een nog onbekende hoeveelheid gedroogde henneptoppen. Op de andere locatie vond de politie 573 hennepplanten. De stroom werd op alle plaatsen illegaal verkregen. Het energiebedrijf heeft de meters afgesloten. De planten, de benodigde materialen en de gedroogde hennep zijn in beslaggenomen. Tegen de bewoners wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bakel: Snelheidscontrole

Donderdagmorgen tussen 8.00 en 11.30 uur heeft de politie op de Gemertseweg een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 172 bestuurders bekeurd. De snelste reed 92 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Mariahout:Snelheidscontrole

Donderdagmiddag tussen 13.00 en 15.30 uur heeft de politie op de Rooijseweg een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 95 bestuurders bekeurd. De snelste reed 136 km/u. Ter plaatse is 80 km/u toegestaan.

Best: Snelheidscontrole

Donderdagmiddag tussen 14.00 en 16.30 uur heeft de politie op de Sonseweg een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 39 bestuurders bekeurd. Ter plaatse is 80 km/u toegestaan.

Gemert: Hennepkwekerij opgerold

Donderdagmiddag is in een garage van een woning aan het Heijtsveld een hennepkwekerij ontmanteld. De bewoonster, een vrouw van 37 uit Gemert had in haar garage 312 hennepplanten staan. De planten en de benodigde apparatuur voor de kwekerij zijn in beslaggenomen. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Budel-Schoot: Snelheidscontrole

Donderdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur heeft de politie op de Grootschoterweg een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 132 bestuurders bekeurd. De snelste reed 85 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.