CDA Rotterdam


Actueel

Rotterdam, 6 november 2003
CDA wil regelvrije VMBO-scholen!

Het Rotterdamse VMBO-onderwijs heeft last van verschillende knellende regels. Rotterdam is dus gebaat bij regelvrije scholen. Dit stelde CDA-fractievoorzitter Leonard Geluk bij de behandeling van de onderwijsbegroting op woensdag 5 november. Het CDA zal tijdens de begrotingsbehandeling van 11 en 13 november een motie indienen om dit te bevorderen.

Het VMBO heeft behoefte aan de mogelijkheid om maatwerk te bieden voor Rotterdamse leerlingen. Het CDA vindt dat juist in het VMBO de kansen en mogelijkheden centraal moeten staan. Dit vergt een op maat toegesneden onderwijspakket, de mogelijkheid om op verschillende niveaus vakken te volgen en de gerichtheid op het leren van een vak. Sommige vakken moeten meer en andere juist veel minder inzet vergen. Het onderwijs wordt hierdoor aantrekkelijker, voor de leerling, voor de docent en vooral ook voor de samenleving. Het CDA wil verder onderwijsvernieuwing stimuleren. Scholen met een innovatief concept en een sterk management krijgen extra middelen voor het realiseren van een schoolgebouw met een goede uitstraling.
Het Rotterdamse VMBO moet weer gaan concurreren met andere VMBO-instellingen in de Rotterdamse regio. Alleen zo is het te voorkomen dat Rotterdamse leerlingen wegtrekken naar randgemeenten.