Gemeente Ede

nummer 244 / Ede, 6 november 2003

Gemeente Ede en Scouting intensiveren overleg

De gemeente Ede en de scoutinggroepen in deze gemeente gaan twee keer per jaar met elkaar om tafel zitten om over knelpunten en andere belangrijke zaken te praten. Van de zijde van de gemeente wordt dit overleg gevoerd door wethouder Jonker.

Omdat de scoutinggroepen in Ede aangaven tegen een aantal knelpunten aan te lopen heeft wethouder Jonker hen uitgenodigd voor een overleg. De zeven scoutinggroepen in Ede ervaren knelpunten op het gebied van vergunningen, beleidsafspraken, wet en regelgeving en financiën. Bij vergunningen komt naar voren dat voor diverse activiteiten zoals een kampvuur, een nachtspel, kamperen en andere evenementen verschillende typen vergunningen nodig zijn.

De wethouder heeft met de scoutinggroepen afgesproken dat zij vaste contactpersonen krijgen bij de gemeente. Samen met deze contactpersonen kunnen zij bekijken of het mogelijk is om voor bepaalde activiteiten een vergunning of een ontheffing voor langere tijd of voor meerdere activiteiten aan te vragen.

Zowel de scoutingverenigingen als de wethouder vinden het halfjaarlijkse overleg erg belangrijk en hopen ook in de toekomst op een constructieve samenwerking.