Persberichten - 07/11/2003

Deceuninck schrijft particuliere plaatsing uit van 40 miljoen USD en 20 miljoen EUR

Hooglede-Gits, 7 november 2003. Deceuninck heeft een overeenkomst ondertekend om een particuliere schuldplaatsing uit te schrijven geregeld door ABN AMRO. De uitgifte bestaat uit 40 miljoen USD en 20 miljoen EUR en werd geplaatst bij vier investeerders, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen, die zowel in de VS als in Londen zijn gevestigd.

Deceuninck zal de fondsen gebruiken om het overbruggingskrediet na de overname dit jaar van Thyssen Polymer te herfinancieren en om zijn algemene schuldenprofiel te optimaliseren. De plaatsing werd geregeld na een driedaagse road show in de VS en Londen. De uitgifte werd meer dan tweemaal overtekend. Als we ermee rekening houden dat Deceuninck een bedrijf is zonder financiële rating, kwam de dubbele overtekening als een verrassing. Het heeft ons een gevoel van comfort gegeven en bewijst dat ons bedrijfsplan duidelijk werd gecommuniceerd, en daardoor warm werd onthaald en als betrouwbaar werd beschouwd, aldus Dirk Demeulemeester, CFO van Deceuninck.

De promessen zijn onderverdeeld in twee tranches: een tranche van 40 miljoen USD en een van 20 miljoen EUR, beide met een looptijd van 8 jaar.

Deceuninck is een geïntegreerde groep van wereldformaat die gespecialiseerd is in compounding, ontwerp, ontwikkeling, extrusie, veredeling, recyclage en spuitgieten van kunststofsystemen en profielen voor de bouwindustrie. De groep is actief in meer dan 32 landen, telt 22 filialen (productie en/of verkoop) en stelt 2.700 personen tewerk, waarvan 610 in België. Deceuninck realiseerde in 2002 een geconsolideerde omzet van 362,2 miljoen euro (de overname van Thyssen Polymer niet meegerekend).

Bron: Deceuninck
Provider: Euronext Brussels

EURONEXT Zoek Voorstelling De beursintroductie Andere sites...

Nieuws Koersen Portefeuille Bedrijven Regels Leden

Wettelijke informatie - © EURONEXT BRUSSELS 2001 De noteringen worden vertraagd met 15 minuten