KNMG


KNMG District XXIII Zuidoost Brabant: migratie van artsenkennis en medicijnen

Als laatste bijeenkomst in het kader van het jaarthema Arts in the Global Village organiseert KNMG District XXIII Zuidoost Brabant het symposium Migratie van artsenkennis en medicijnen.

Dokters van een groot aantal disciplines hebben tegenwoordig volop te maken met internationale aspecten in het werk. Tijdens de vorige bijeenkomsten kwam deze problematiek ook al aan de orde. Hierbij stonden vragen centraal als: Wat komt er op je af als je als arts in het buitenland gaat werken? Wat is specifiek aan de behandeling van allochtonen? Wat betekent het om een arts voor asielzoekers te zijn?

Symposium migratie van artsenkennis en medicijnen donderdag 11 december

Programma
Aanvang 18.30 uur (inloop vanaf 18.00 uur). Zoals bij de voorgaande bijeenkomsten is de werkvorm interactief en kan men ook weer genieten van een tweegangendiner, koffie en taart.
Na de inleiding zullen de mogelijkheden en grenzen van internationaal medicijngebruik worden verkend. Daarnaast zal worden gediscussieerd over hoe farmaceuten omgaan met kennis van grondstoffen voor medicijnen bij inheemse volkeren, de patenten en de toepassingen (bijvoorbeeld bij HIV/aids).

Het bestuur van KNMG District XXIII Zuidoost Brabant hoopt dat de trend van een toenemend aantal deelnemers zich zal voortzetten. U bent van harte welkom!

Locatie
Restaurant Jagershof, Valkenswaardseweg 44, Leende (040) 206 13 86.

Aanmelden
Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot mevrouw H.R.J.M. Bastiaensen-Jansen, secretaris KNMG District XXIII Zuidoost Brabant, tel. 0492 667 072, bertien@knmg.nl. Aanmelden kunt u zich via de inschrijfkaart bij uw uitnodiging of via www.KNMG.nl/agenda.

Voor informatie over activiteiten van andere districten: drs. Robbert J. Egger, hoofd Regionalisatie & Verenigingszaken KNMG (r.egger@fed.knmg.nl).