Gemeente Bladel

> Eenmalige uitkering voor langdurige minima zonder uitzicht op werk
---

Eenmalige uitkering voor langdurige minima zonder uitzicht op werk

De gemeente Bladel heeft eenmalig EUR 12.500,00 gekregen van het rijk. Dit geld is bestemd om mensen, die al jaren een laag inkomen hebben, dit jaar nog iets extra's te geven. Dit extraatje wordt ook wel "eenmalige uitkering" genoemd. Eigenlijk is dat geen goede naam. Het gaat niet om een vast bedrag voor iedereen, maar om een aanvulling op de subsidies die de gemeente al verstrekt heeft op grond van de Bijdrageregeling Minima.

Wat doet Bladel met die EUR 12.500,00

De gemeente Bladel kiest ervoor om het bedrag volledig ten goede te laten komen aan inwoners met een minimuminkomen. Niet alleen aan degenen die een uitkering ontvangen van de gemeente, maar ook aan anderen met een minimuminkomen. Deze laatsten zijn bij de gemeente echter niet bekend. Wij nodigen daarom iedereen met een minimuminkomen uit om een aanvraag in te dienen. Als alle aanvragen binnen zijn, kijken we wie er in aanmerking komt voor een eenmalige uitkering en wordt het bedrag onder hen verdeeld. Als u in aanmerking komt, maar dit jaar al een bijdrage hebt ontvangen op grond van het gemeentelijk minimabeleid, brengen we dat bedrag in mindering op de eenmalige uitkering.

Wie komen in aanmerking

U komt in aanmerking als u:


1. in de gemeente Bladel woont;


2. ouder bent dan 21 jaar en jonger dan 65 jaar;


3. minstens één jaar een inkomen hebt op bijstandsniveau;


4. een eigen zelfstandige huishouding hebt;


5. een inkomen hebt dat per maand niet hoger is dan:

EUR 760,26 als u alleenstaand bent

EUR 977,47 als u een alleenstaande ouder bent

EUR 1.086,08 als u gehuwd bent.

In bovenstaande bedragen is de vakantietoeslag niet opgenomen.

Huishoudens waarvan één of beide partners 65 jaar of ouder zijn, komen niet voor de eenmalige uitkering in aanmerking. Dit komt omdat hun uitkering sinds 1998 hoger is dan de uitkering van jongere bijstandsontvangers.

De eenmalige uitkering wordt niet alleen gegeven aan inwoners met een uitkering van de gemeente. Oók WAO-ers, WW-ers en andere inwoners die minstens één jaar een minimuminkomen hebben, kunnen een aanvraag indienen.

Wat moet u doen

Als u een uitkering ontvangt op grond van de Algemene bijstandswet of de loaw of u hebt in 2002 kwijtschelding gehad van gemeentelijke belastingen, dan krijgt u automatisch een aanvraagformulier toegestuurd.

Voldoet u aan de voorwaarden die vermeld zijn onder de punten 1 tot en met 5, maar hebt u geen aanvraagformulier ontvangen van de gemeente? Vraag dan telefonisch een exemplaar aan bij de afdeling Sociale Zaken (tel. 361636), maandag tot en met vrijdag tussen 9.00-11.00 uur. Daar krijgt u ook informatie over bewijsstukken die u moet overleggen.

Uiterlijk 1 december aanvragen

De aanvragen voor de eenmalige uitkering moeten uiterlijk op 1 december 2003 bij de afdeling Sociale Zaken binnen zijn. Aanvragen die later binnenkomen, worden niet meer behandeld. De betalingen vinden zo spoedig mogelijk na 1 december plaats.

Informatie

Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de afdeling Sociale Zaken, tel. 361636.


---