Persberichten - 07/11/2003

Joint Venture-overeenkomst tussen Econocom en Nord Lease AG.

Twee leiders op het gebied van financiële dienstverlening in Europa hebben besloten hun activiteiten samen te voegen en hun innovatieve oplossingen en marktkennis te combineren om zo gezamenlijk de Duitse markt te veroveren. Econocom Nord Lease GmbH is een 65-35% Joint Venture tussen Econocom Financial Services, onderdeel van de oorspronkelijke Belgische organisatie Econocom Group en het Duitse Nord Lease AG.

Econocom Group is een internationale, beursgenoteerde onderneming die in 25 jaar een toonaangevende positie heeft opgebouwd in de Europese ICT-markt voor wat betreft onder andere ICT Asset Management en Financiële Dienstverlening. Wereldwijd heeft Econocom 2,400 mensen in dienst die samen een omzet realiseren van 1 miljard Euro. Gesteund door 25 jaar ervaring in zowel ICT als financiële dienstverlening is Econocom Financial Services in staat een nauwkeurige inschatting te maken van de restwaarde van de ICT-infrastructuur welke opgenomen dient te worden in de leaseovereenkomst. Dit maakt dat Econocom Financial Services haar klanten financieel-technisch interessante oplossingen kan aanbieden.

Nord lease in een toonaangevende aanbieder van financiële dienstverlening met name leaseoplossingen. Met een omzet van meer dan 600 miljoen Euro is Nord Lease één van de belangrijkste spelers op de Duitse markt. Speciaal met haar consultatieve benadering van structured financing, is Nord Lease meer dan een financiële partner geworden en acteert zij als een echte business partner voor een groot aantal corporate klanten. Met deze achtergrond heeft Nord Lease een netwerk ontwikkeld van een groot aantal topfunctionarissen binnen de Duitse zakenwereld.

De Joint Venture Econocom Nord Lease GmbH zal het volledige product- en dienstenpakket van Econocom Financial Services aanbieden en zal het brede netwerk van Nord Lease gebruiken om snel de markt te kunnen betreden en het product- en dienstenpakket op top management niveau te positioneren.

Econocom Nord Lease GmbH is gevestigd in Hamburg te Duitsland en wordt geleid door Bert F. Hölscher, 38 jaar oud. Bert Hölscher heeft vele jaren ervaring in de ontwikkeling van innovatieve ICT diensten. Hij heeft een bachelor degree in business administration en informatietechnologie en heeft gewerkt voor grote, internationale organisaties in Europa, Noord-Amerika en Azië zoals Otto, Lufthansa and RealNames Corporation.

Bron: Econocom Group
Provider: Euronext Brussels

EURONEXT Zoek Voorstelling De beursintroductie Andere sites...

Nieuws Koersen Portefeuille Bedrijven Regels Leden

Wettelijke informatie - © EURONEXT BRUSSELS 2001 De noteringen worden vertraagd met 15 minuten