Gemeente Alkemade


Nieuwsbericht

07-11-2003
Subsidie recreatieve en promotioneel opgezette activiteiten 2004

De raad heeft in juli 2003 een subsidieregeling vastgesteld waarmee recreatieve en promotioneel opgezette activiteiten kunnen worden ondersteund. Jaarlijks is een bedrag beschikbaar om de activiteiten te stimuleren.

Het gaat hier om projecten en activiteiten zonder winstoogmerk, die een effectieve bijdrage leveren aan het verbeteren en stimuleren van recreatie en promotie in onze gemeente. Naast verenigingen en organisaties kunnen ook rechtspersonen en particulieren subsidie aanvragen indien de door hen te organiseren activiteit duidelijk bijdraagt aan de recreatie en de promotie van de gemeente.

Voorwaarden
Een subsidieaanvraag dient aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo is er alleen geld beschikbaar voor projecten die openbaar toegankelijk zijn. De aanvraag wordt alleen gehonoreerd wanneer de aanvrager geen overheidssubsidies ontvangt.

Aanvraagprocedure
De subsidie dient 13 weken voor het plaatsvinden van de activiteit te zijn aangevraagd.
Het bedrag wordt verdeeld over de verschillende subsidieaanvragers. Wij raden een ieder aan om een subsidieaanvraag voor een activiteit die in 2004 zal plaatsvinden zo spoedig mogelijk, dus reeds nu, aan te vragen. Omdat er een beperkt budget is en de aanvragen worden afgehandeld op volgorde van binnenkomst is het mogelijk dat de subsidiepot leeg is als u uw subsidie-aanvraag op een laat tijdstip indient.

De aanvraag moet worden ingediend via een voorgeschreven aanvraagformulier. Dit formulier kunt u hier downloaden.

Voor vragen over de subsidieregeling en voor het verkrijgen van een aanvraagformulier kunt u ook contact opnemen met mevrouw Van Ruiten, tel. (071) 332 72 15 of via het algemene e-mailadres van de gemeente.