MERKPLAATS BV

Chinese topjuristen bezoeken Nederland

Een delegatie van acht Chinese topjuristen zal de komende dagen Nederland bezoeken. Met dit bezoek beogen ze het Nederlandse en Europese rechtssysteem beter te leren kennen. De nadruk wordt hierbij gelegd op de manier waarop in Nederland en Europa het Intellectueel eigendomsrecht is geregeld.

In het gezelschap bevinden zich onder andere vier rechters van het Hoger Gerechtshof in Peking. De overige personen zijn hoge ambtenaren uit de sectie landbouw en tuinbouw, die zich voornamelijk zullen bezig houden met het bestuderen van het Nederlandse Kwekersrecht.

De komst van de Chinezen lijkt een doorbraak te zijn in de jarenlange impasse die bestond tussen Chinese en Nederlandse juristen als het gaat om het uitwisselen van juridische informatie tussen beide landen.

De afvaardiging startte haar bezoek vrijdagochtend op de Herengracht te Amsterdam, alwaar ze het gerenommeerde en internationaal hoog aangeschreven merkenbureau de Merkplaats bezochten. Directeur mr Alphons Geerlings gaf de Chinezen een eerste kijkje in de keuken van het Nederlandse Intellectuele eigendomsrecht. Op het programma staat voorts nog het bezoeken van de Internationale Hortifair op de RAI. Dit is met zijn ruim 900 deelnemers een van de toonaangevende tuinbouwbeurzen in de wereld.

Voor meer informatie en foto.s zie www.demerkplaats.nl.


07 nov 03 15:12