07/11 Den Bosch

's-Hertogenbosch 07-11-2003 - .

OPENLIJKE GEWELDPEGING, Vlijmen
Donderdagavond heeft de politie een 17-jarige Vlijmenaar aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Een tweede verdachte kon nog niet worden opgespoord. Een 20-jarige Drunenaar reed die avond op de Parallelweg Oost in Vlijmen met zijn personenauto achteruit en raakte daarbij een van de verdachten die op een bromfiets zat. De auto van de Drunenaar werd vervolgens geheel vernield. Ook kreeg de Drunenaar enkele rake klappen. Het slachtoffer was zo bang geworden van het extreme geweld dat hij op de vlucht sloeg. Alle ruiten, met uitzondering van die van het rechter portier werden vernield. Het rechterportier werd zover omgebogen dat zware plaatschade ontstond. Vervolgens zijn de autosleutels, en een nieuw gekochte trui ter waarde van 150 euro weggenomen. De aangehouden verdachte is ingesloten.

VERKEERSCONTROLE, Drunen
Donderdagmiddag tussen 14.00 uur en 17.00 uur heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op de Eindstraat in Drunen. Tegen 21 automobilisten is proces-verbaal opgemaakt omdat zij geen autogordel droegen. Twee automobilisten kregen een bekeuring voor het niet handsfree bellen. Een automobilist is bekeurd omdat hij een aanhangwagen voorttrok waarop geen kentekenplaat zat.

VALS GELD, Den Bosch
Donderdagmiddag is in de Bossche binnenstad een 19-jarige Lithouwer aangehouden. Hij probeerde in een winkel aan de Pensmarkt af te rekenen met een vals bankbiljet van 100 euro. Toen personeel dat in de gaten kreeg vluchtte de verdachte de winkel uit. Hij kon door beveiligingsmedewerkers worden aangehouden en is overgedragen aan de politie. De verdachte is in verzekering gesteld.

VERKEERSCONTROLE, Den Bosch
Donderdagmiddag en -avond is er gecontroleerd op de naleving van de geldende geslotenverklaring voor bromfietsen op de Visstraat en de Ruische Poort. Dat leverde in totaal 37 bekeuringen op. Op de Orthenstraat zijn 19 bekeuringen uitgedeeld voor het negeren van de geslotenverklaring voor auto's en het parkeren op de fietsstrook.

DIEFSTAL DRESSUURZADELS, Elshout
Bij een inbraak in een paardenstal aan de Naulandseweg in Elshout, donderdagavond gepleegd, zijn zes dressuurzadels gestolen.

RECTIFICATIE
ONGEVAL TUSSEN PERSONENAUTO EN BROMMER, Vlijmen

Woensdagavond is bij een ongeval tussen een brommer en een personenauto op de Nassaulaan in Vlijmen, een 17-jarige jongen uit Vlijmen gewond geraakt. Helaas blijken er in het persbericht van woensdag 6 november enkele onjuistheden vermeld. In het eerder persbericht stond dat een 38-jarige automobilist uit Vlijmen bij het ongeval betrokken was. Echter, een 64-jarige man uit Raalte reed op de Nassaulaan en wilde linksaf slaan naar de Beneluxlaan. Hierbij zag hij een tegemoetkomende bromfiets met een 17-jarige bestuurder en een 15-jarige passagier (uit Vlijmen) over het hoofd. De personenauto raakte de bromfiets, waarbij de jongens van de bromfiets afvielen. De 17-jarige jongen is met hoofdletsel naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis in s-Hertogenbosch gebracht. In het eerdere bericht werd op basis van een getuigenverklaring vermeld dat beide jongens geen helm droegen. Later is gebleken dat het slachtoffer in ieder geval wel een helm droeg.