2e persbericht van vrijdag 7 november 2003

Eindhoven 07-11-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Derde aanhouding dodelijke schietpartij

Een 21-jarige man uit Eindhoven is vrijdagochtend rond 6.00 uur in zijn woning in Eindhoven aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij van zondagavond waarbij de 27-jarige Ferida Joubrane in haar woning aan de Europalaan in Eindhoven om het leven kwam. De rol van de verdachte daarbij wordt nog onderzocht. Hij is in verzekering gesteld. Maandagochtend werd al een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden, en maandagmiddag een 17-jarige inwoner van Eindhoven. Het onderzoek naar de dodelijke schietpartij gaat onverminderd door.

Eindhoven: Fietser gewond bij aanrijding

Een man van 68 jaar uit Eindhoven is vrijdagmiddag rond 12.15 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Doctor Berlagelaan/Pasqualinistraat. Hij gaf daar op zijn fiets geen voorrang aan een motorbakfiets die werd bestuurd door een 22-jarige Eindhovenaar. Deze raakte niet gewond. De fietser is met hoofdletsel opgenomen in het Catharinaziekenhuis in Eindhoven.

Eindhoven: Vrouw in woning bestolen

Een vrouw van 80 jaar uit Eindhoven is vrijdagochtend in haar woning aan de Goorstraat in Tongelre bestolen van haar portemonnee met inhoud. Toen ze rond 11.00 uur de voordeur opende, stond er een man die zich uitgaf voor meter-opnemer van het waterbedrijf. Toen hij in de woning was, vroeg hij aan de vrouw of ze het meternummer wilde opzoeken. De vrouw liet de man daarop even alleen. Nadat ze hem vertelde dat ze het nummer niet kon vinden, ging de man weer weg. Later bleek dat hij de beurs met ongeveer 100 euro en enkele (bank)pasjes uit de boodschappenwagen van de vrouw heeft gehaald. Het gaat om een goed geklede, lange man van ongeveer 30 jaar oud, met zwart krullend haar, die gebrekkig Nederlands sprak. Op woensdag 29 oktober heeft zich een soortgelijk geval voorgedaan in een woning aan de Zandstraat in Tongelre. Het signalement van de verdachte komt in beide gevallen overeen (zie 2e persbericht van donderdag 30 oktober 2003).

Eindhoven: Verdachte woninginbraak aangehouden

Op de Stationsweg is vrijdagochtend rond 10.30 uur een man van 23 jaar uit het Roemeense Galati aangehouden. Iemand had gezien dat de man enkele spullen uit een tas haalde en weggooide. Het bleek te gaan om een portemonnee met enkele (bank)pasjes. Agenten konden de man aanhouden en meenemen naar het bureau. Hij is in verzekering gesteld. De portemonnee en de (bank)pasjes werden donderdagochtend rond 4.00 uur weggehaald bij een inbraak in een woning aan de Mathildelaan.

Asten: Taxibusje weggehaald

Vanaf de Beatrixlaan is in de nacht van donderdag op vrijdag een taxibusje weggehaald. Het gaat om een witte Mercedes Benz 208D Kombi (FH-LR-38).