Gemeente Eemsmond


Persberichten
Recente persberichten

Project vandalisme op basisscholen in Warffum
donderdag 6 november 2003

Op vrijdag 7 november 2003 besteden twee basisscholen in de gemeente Eemsmond aandacht aan vandalisme en jeugdcriminaliteit in de vorm van een projectles. Het bewustwordingsproject "Help Vandalisme Afbreken" is een initiatief van ARRIVA met medewerking van diverse overheidsinstellingen. Wethouder Rein Eisinga zal een projectles bijwonen.

Bezoek basisscholen in Warffum
De lessen vinden plaats op de Openbare basisschool F.H. Jansenius de Vriesschool te Warffum en op de Christelijke basisschool De Rank te Warffum. De leerlingen mogen een enquête invullen en krijgen informatie over de werkzaamheden van Bureau HALT. Daarna vertelt de buurtagent over zijn werk. Tenslotte worden de leerlingen via een rollenspel in een bus met buschauffeur van ARRIVA geconfronteerd met vandalisme.

Busproject: "Help Vandalisme Afbreken"
Doel van het busproject is de leerlingen van de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs en de leerlingen klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs te laten nadenken over de consequenties van vandalisme, agressie en ongewenst gedrag. Tijdens de voorlichting legt het projectteam uit dat het helemaal niet normaal of stoer is om andermans of publiek eigendom te bekladden of te vernielen. Tevens wordt aan de hand van diverse aansprekende activiteiten ingegaan op de themas vandalisme, agressie en ongewenst gedrag.



Laatste update: donderdag 6 november 2003