Politie Rotterdam Rijnmond

Middaguitgave vrijdag 7 november 2003

* AANPAK HOOLIGANS
Supporters die zonder toegangskaartje naar een uitwedstrijd van hun club reizen en zich misdragen, lopen een groot risico strafrechtelijk te worden vervolgd en een landelijk stadionverbod van zes maanden te krijgen. Afgelopen zondag 2 november werden 70 Feyenoord-supporters in Grijpskerk uit de trein gehaald. Zij waren op weg naar Groningen, hadden zich misdragen en waren niet in het bezit van een kaartje voor de wedstrijd. De supporters werden overgebracht naar het politiebureau in Rotterdam, waar zij werden geregistreerd. De KNVB heeft hen naar aanleiding van deze gebeurtenis een landelijk stadionverbod opgelegd voor de duur van zes maanden. Dit verbod werd de supporters vandaag door een deurwaarder uitgereikt. Ook wijk/buurtagenten hebben deze supporters thuis bezocht en hen nog eens gewezen op het feit dat hun gedrag niet wordt getolereerd. De politie is het zat telkens maar weer geconfronteerd te worden met voetbalhooligans, die zich op weg naar een wedstrijd misdragen of erger nog er kennelijk alleen maar op uit zijn om herrie te schoppen en vernielingen en geweld te plegen. Ook de afgelopen week is er bij de politie weer informatie binnengekomen, die er op duidt dat zogenaamde 'supporters' zich ook het komend weekend weer zouden willen misdragen. Ajax en Feyenoord aanhangers zouden elkaar rondom de wedstrijd Volendam-Feyenoord van aanstaande zondag, in Volendam of elders willen treffen en met elkaar op de vuist willen gaan. De korpsen van Haaglanden, Amsterdam-Amstelland, Zaanstreek-Waterland, Rotterdam-Rijnmond en het Korps Landelijke Politie Diensten hebben met elkaar afgesproken het komend weekend in een gezamenlijke informatieve en operationele aanpak, alles in het werk te stellen om verstoringen van de openbare orde te voorkomen. De politie zal uitgebreide voorzorgsmaatregelen nemen. Verkeerd gedrag wordt op geen enkele wijze geaccepteerd. Waar aan de orde zal de politie stevig ingrijpen, de zwaarst mogelijke processen-verbaal uitdelen en namen doorspelen aan de KNVB en/of de betrokken clubs met het verzoek (landelijke) stadionverboden op te leggen. De politie zal ook na het komend weekend doorgaan met krachtig optreden tegen het wangedrag van hooligans.


* VROUW IN BEEN GESTOKEN
Vrijdagmorgen vond in een woning in de Marnixstraat een steekpartij plaats. Hierbij raakte een 31-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel gewond. Het slachtoffer had onenigheid gekregen met een 'kennis', waarbij ze met een mes in haar been werd gestoken. Na de steekpartij rende de verdachte de woning uit en verdween in onbekende richting. De vrouw werd door GGD-personeel vervoerd naar het Sint Franciscus Gasthuis. De recherche stelt een nader onderzoek in.


* MINDERJARIGE INBREKERS AANGEHOUDEN
SCHIEDAM - Vrijdagochtend omstreeks elf uur werden drie jongens uit Vlaardingen (14, 15 en 16 jaar oud) op heterdaad betrapt bij een poging in te breken in een woning aan het Fabriplein. Een buurtbewoner zag het drietal aan een deur van de woning rommelen en alarmeerde de politie, die meteen ter plaatse ging. Politiemensen konden de knapen ter plaatse aanhouden. Zij werden overgebracht naar het politiebureau Schiedam waar zij in verzekering werden gesteld.

Ochtenduitgave vrijdag 7 november 2003

* BROMFIETSCONTROLE
Politiemensen hielden donderdagmorgen op de Molenwaterweg een bromfietscontrole. Tussen half tien en twaalf uur werden 17 brom- en vier snorfietsen gecontroleerd. In totaal werden twee bekeuringen uitgeschreven voor een te groot vermogen van de bromfietsen.


* VERDACHTE SCHIETPARTIJ AANGEHOUDEN
(Zie ook persbericht 21 oktober 2003)
Woensdagavond werd in zijn woning, een 37-jarige Hagenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een schietpartij op 20 oktober jl. op de Schansweg in Rotterdam. Hierbij raakte een 35-jarige man uit Schiedam gewond. Het 35-jarige slachtoffer kreeg in zijn auto ruzie met de verdachte. Deze man trok vervolgens een vuurwapen. De Schiedammer zette hierop zijn auto stil en rende weg in de richting van het Kleinpolderplein. Hierna werd er in zijn richting geschoten. Het slachtoffer werd geraakt, maar wist een automobilist tot stoppen te brengen, die hem vervolgens op een politiebureau afleverde. De recherche van het district Rotterdam-West stelde een onderzoek in, dat resulteerde in de aanhouding van de 37-jarige man uit Den Haag. Hij werd overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader verhoor.


* POLITIE WAARSCHUWT VOOR VEROORZAKER NEP-AANRIJDINGEN

Politiepersoneel van het district De Noordhoek waarschuwt bestuurders van motorvoertuigen voor een oplichter die, sinds enkele weken, met name actief is in de wijken Bergpolder, Oude Noorden en Schiebroek. De man spreekt automobilisten aan, waarna hij beweerd te zijn aangereden door desbetreffende autobestuurder. Vervolgens eist de verdachte geld, waarna hij er met het geld vandoor gaat. De man verplaatst zich in een Volvo, voorzien van een Belgisch kenteken.


* PREVENTIEF FOUILLEREN IN MIDDELLAND EN HET NIEUWE WESTEN

Politiepersoneel van het district Rotterdam-West hield donderdagavond een actie preventief fouilleren in het aangewezen veiligheidsrisicogebied Middelland en Het Nieuwe Westen. Op straat werden 126 personen gefouilleerd en 72 auto's doorzocht, terwijl ook 72 bezoekers van horecagelegenheden werden gecontroleerd. In totaal werden acht personen aangehouden. In beslag genomen werden twee steekwapens, één slagwapen, cs-gas, diverse hoeveelheden verdovende middelen en een zwaard.


* BRAND
Donderdagmiddag ontstond brand in een woning aan de Chinese Tuin. Volgens de 21-jarige bewoonster had haar 2-jarig zoontje met vuur gespeeld, waardoor een matras in brand was geraakt. Zij kon met haar zoontje via een raam de woning verlaten waarna zij vanwege ingeademde rook door de GGD werden overgebracht naar het Claraziekenhuis. De brandweer had de brand snel onder controle.


* TACHTIGJARIGE VROUW BEROOFD
Donderdagmiddag omstreeks vijf uur werd in de Vredehofweg een 80-jarige vrouw uit Rotterdam beroofd van haar handtas. Het slachtoffer werd belaagd door een nog onbekende jongeman. Zij kwam ten val en brak daarbij haar pols. Haar belager ging er vervolgens met de tas vandoor. De vrouw werd ter behandeling overgebracht naar het Havenziekenhuis. De politie van het district Oost stelt een nader onderzoek in.


* JONGEN IN BEZIT NEPVUURWAPEN AANGEHOUDEN

Politiemensen van district Oost hielden donderdagmiddag drie jongens aan (12, 13 en 14 jaar oud) waarvan één in het bezit was van een nepvuurwapen. Eerder die middag werd er melding gedaan dat de jongens zich verdacht ophielden bij een juwelier. Politiemensen stelden een onderzoek in en trof het drietal, twee jongens uit Capelle aan den IJssel en een Rotterdammer, op de Bermweg aan. Daar bleek dat de 12-jarige Rotterdammer een nepvuurwapen in zijn tas had zitten. Het drietal werd aangehouden.